04 Eylül 2009

Pavlyuchenko kaldı

Geçen sezon 14 milyon euro karşılığı Tottenham'a katıldı Pavlyuchenko. Bekleneni karşılayamadı şimdiye kadar. Şöyle ki; geçtiğimiz sezon 28 maçta forma giydi ve 5 gol attı. Düşük bir rakam tabii ki ama bir de şöyle bir şey var; Tottenham onun gol attığı maçların hepsini kazandı. İlginç bir istatistik.

Transfer dönemininin başlarında Almanlar kafayı takmıştı. Hertha Berlin ve Mario Gomez'i satan Stuttgart onu kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu haberleri çıktı. Bu haberler kulüpler tarafından yalanlanmadı da doğrulanmadı da. Doğrulanan bir haber geldi bugün, Valery Karpin'den. Spartak Moskova, ki Pavlyuchenko'nun eski takımıdır, iki teklif yapmış. Biri peşin 9 milyon pound, diğeri bir sene kiralık oynaması karşılığı 1 milyon pound, sezon sonunda Spartak'a katılması için 10.5 milyon pound. iki teklifi de reddetmiş Tottenham ve peşin 17.6 milyon pound istemiş. Tok satıcı deniyor ülkemizde böylelerine. Karpin de bizim için absürt bir rakam demiş. Haklı...

Harry iyi bir teklife satılacağını iletmişti. Çünkü Roman, milli takımda oynayabilmek için maç kondüsyonu kazanması gerektiğini biliyordu ve bu yüzden huzursuzdu. Nitekim Guus Hiddink'te ona Tottenham'dan ayrılması yönünde talimat vermişti. Rus bir arkadaşın blogunda aktardığı kadarıyla, Tottenham'da başarılı olamamasının sebebi, AMC diye tabir ettiğimiz bir oyuncusu bulunan sistemde oynayamamasıymış. Eğer Modric arkasında oynarsa çok iyi bir performans gösterebilirmiş. Mağlumunuz Luka sol açık yokluğunda kanatta oynuyordu. Kranjcar transferinden sonra, Modric de iyileşince dönüşümlü olarak sol açık-forvet arkası oynayabilirler. Onun istediği sistem de oluşmuş olur. Tabii ki bunun da bir garantisi yok. Hele oynayacağının hiç garantisi yok.

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License