17 Ağustos 2008

Roger Federer


“I definitely need to use my chances when they come because definitely there won't be many.”

Biz küçükken...

"Migros Tribünü'ne çocuklar, bayanlar giremiyor." dedi arkadaşımın biri. Geçen sezon tansiyonu en yüksek maçlardan birinde (Fenerbahçe - Galatasaray Türkiye kupası maçı) Migros tribünündeydim. Setin hemen önünde. Yanımda statta tanıştığım, bana sorular soran bir çocuk vardı. Bu tribündekiler kim dedi ilk olarak. Genç Fenerbahçeliler onlar dedim. Peki onlar bunlar şunlar derken, KFY, 1907 Unifeb, Ck vs. hepsini tek tek saydırdı bana. Kimle geldin dediğimde kardeşim, ben, babam dedi... Sanırım bu bir şeyleri açıklamıştır.

Bizim küçüklüğümüzde, tribünümüzün en ateşli olduğu zamanlarından birinde, maça gittiğimizde abilerimizin maskotu olurduk. Maçtan önce tezahüratları öğretmek için tanıdığım, tanımadığım insanlar seferber olurlardı. Rakip takımlar alehinde tezahürat yaptırıp eğlenirlerdi. Bizim de hoşumuza giderdi tabi. Tecrübeli oldukları için uyarılarını yaparlar, rahat bir maç seyrettirmeye çalışırlardı.

Babam astsubay olduğu için sürekli gemiyle seyre çıkardı. Dolayısıyla pek maça gitme şansımız olmazdı. Tek başıma da gidemeyeceğime göre... Babamla izlediğim maçlardan birinde, boyum kısa olduğu için sahayı göremiyordum. Arada derede tezahürat yapmakla yetiniyordum. Babamın belinden rahatsızlığı olduğu için beni kaldıramıyor, kaldırsa da çok fazla havada tutamıyordu. Arada bir kaldırdığında bütün futbolcularımızı görmek için hemen sahayı kolaçan ediyordum. Her neyse, daha sonra yanımdaki abi, sahayı görebiliyor musun dedi. Ben de hayır ama olsun dedim. Gel bakalım dedi, babama döndüm, başını salladı. Abi beni kaptığı gibi omuzlarına almıştı. Hayatımda o kadar heyecanla tezahürat yaptığımı hatırlamıyorum. 10-15 dakika arası bir zaman da olsa müthişti. Stadı ışıklarının zemine inişi bile büyüleyiciydi. Bizim tribünlerimiz buydu eskiden. Stada çocukların girebilmesi olayı yeni değildir. Bize tribünleri bu derece sevdirenler o abilerdir.

Bayan konusuna gelince, öncelikle şöyle de bir durum var: Her tribüne kız arkadaşınla girdin de, bir tek Migros mu kaldı? İlla ki giremiyorum diyorsan, 52000 kişilik statta kendine yer bulamıyorsan, ben bir şey demiyorum. Tabii ki bayan arkadaşlarımızın stada gelmek, maç izlemek en doğal hakkı. Eğer migros konusunda çekinceleriniz varsa başka tribünleri düşünmeyi öneriyorum sadece...

George Best


In 1969 I gave up women and alcohol - it was the worst 20 minutes of my life.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License