17 Mart 2008

Selçuk vs. Maldonado



Elimde böyle iki tane oyuncu olsa, saniye düşünmem Maldonado'yu oynatırım. Tamam Selçuk arada bir iyi işler yapıyor ama bir insan hiç mi top kullanamaz. Top ayağında hiç mi yakışmaz... Yaptığı pas hataları yüzünden yediğimiz golleri ben saymaktan sıkıldım. İyi oynadığı maçlar da oldu tabi. Örneğin son Galatasaray maçı... Yedekte kalsın, benim iç,in sorun yok ama elinde Maldonado, Appiah, Aurelio gibi ön liberolar varsa tez elden kurtulmaya bakmak lazım.

Maldonado'ya gelirsek, acayip bir defansif özelliği var.  Hücumu pek sevmediği belli ama hücuma çıkan arkadaşlarının gözünü arkada bırakmayacak cinsten. Örneğin Maldonado ile Aurelio ne zaman bir arada oynasa Aurelio'nun ofansif özellikleri daha bir ortaya çıkıyor. Defansif oyuncu, hücumu sevmiyor falan dedim ama son maçta asist yaptı. Dediğim gibi top ayağına yakışıyor. Hücumda da etkili olabilir fakat daha çok gerideki adam olmayı seviyor.

Diyeceksiniz ki, daha adam gibi izleyemedik nerden çıktı bu yorumlar. Bazen bir kaç pozisyon çok şey anlatır. Appiah geldiğinde de çeşitli yorumlar yapmıştım, onlar tuttu. Tabi o zaman blog yazarı olmadığım için kaynak gösteremeyeceğim. İster inanın ister inanmayın durumu:)

Sonuç olarak Selçuk yarım bir adamdır. Yarım adamdan kastım futbolun tek yönünü oynayabilen adamlar. 'Günümüz futbolunda' bu tip oyunculara yer yok.
Tamam Maldonado da hücumu sevmiyor ama yeri geldiğinde hücum futbolunu gayet güzel oynayabiliyor.

Ayrıca Maldonado'da kızılderili tipi var. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor... İnşallah beni yanıltmaz Maldonado ve takım için çok yararlı olur. Selçuk'tan yararlı olacağı kesin...

Alex Alessandro De Souza



Ne AMC'lerle kıyaslandı, kaç tanesini eskitti. Geriye kalan o!

Konyaspor: 1 - Fenerbahçe: 4


Maçın ilk yarısında da oynayan taraf Fenerbahçe'ydi fakat gol bir türlü gelmedi. İkinci yarıya başlarken, Ceyhun'un uzaktan şutu direkten döndü ve Serdar'ın sırtına çarpıp gol oldu. Geçtiğimiz sene bu tip bir gol izlemiştik Süper Lig'de, kim atmıştı hatırlayamadım.

Selçuk'un yerine giren Semih maçı çözen adam oldu. İlk golde Deivid ile yaptığı duvar pasları çok güzeldi. İkinci golde yine Deivid'in ilginç(!) asistiyle golü buldu. Kaslarındaki sertleşmeden dolayı kendini riske etmemek için çıkmak istemiş. İyi de yapmış, ona ihtiyacımız var.

Semih çıktıktan sonra yerine giren Maldonado'da asist yaptı. Batman Konya filelerine 2 gol bıraktı. Yavaş yavaş kendine geliyor.

Ligde üst taraf hala karışık. 4 takımın da şampiyon olma ihtimali var. Umarım şampiyon olan taraf Fenerbahçe olur.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License