06 Nisan 2008

Köpeklerin kardeşliği havlayıncaya kadardır


Beyaz Sayfa

14 Şubat 2008’de “Beyaz Sayfa” ile yola çıkanlar renklerini belli etti. Futbolda barış ortamının sağlanması adına attığımız bütün adımlara rağmen ligin tamamlanmasına 6 hafta kalmışken Fenerbahçe-Kayserispor maçında 70 milyonun gözleri önünde emek hırsızlığı yapıldı. Neredeyse Süper Lig şampiyonu atandı.

Dileriz bu önceden yazılmış bir senaryonun ürünü değil, münferit bir hakem hatasıdır. Her ne kadar 14 Şubat 2008’den bugüne kadar yaşadıklarımız bunun böyle olmadığını düşündürse de biz buna inanmak istemiyoruz. Ligin bitmesine 6 hafta kaldığını tekrar hatırlatıyor ve Federasyonumuza sesleniyoruz. Özellikle Gözlemciler Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu’nun uygulamaları, kurallara ve eşitlik ilkesine tereddüt düşürmektedir. Lütfen Türk futbolu adına gerekli önlemleri alınız, Ligin adaletini sağlayınız.

Bu sadece Galatasaray’ın değil, spor ahlakına, fair-play’a inananların seslenişidir.

Galatasaray Spor Kulübü


Beyaz Sayfa

14 Şubat 2008'de BEYAZ SAYFA ile yola çıkanlar, sayfaların birileri tarafından çok erken karartılmasına mani olamadılar.

Futbolda barış ortamının sağlanması adına attığımız bütün adımlara rağmen, ligin tamamlanmasına 6 hafta kalmışken, Fenerbahçe-Kayserispor maçında 70 milyonun gözleri önünde emek ve puan hırsızlığı yapıldı.

Neredeyse Süper Lig şampiyonu belirlendi.

Artık düşünmek istiyoruz ki; bu, önceden yazılmış bir senaryonun ürünü değil, bugünkü maçın hakeminin Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçında olduğu gibi takımlara göre değişen kişisel tercihleridir. Bu bağlamda, aynı hakemin Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçındaki tutum, davranış ve kararları ile bugünkü maçtaki kararlarının değerlendirmesini spor kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Diğer taraftan, Lig şampiyonunun belirlenmesinde çok önemli bir maç olan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında verilmeyen penaltı ile maçın skorunun etkilenmesi ve de bu yapılan hakem yanlışlarının her zaman Fenerbahçe lehine tezahür etmesi, hep tesadüften mi ibarettir.

Ligin bitmesine 6 hafta kaldığını tekrar hatırlatıyor ve federasyonumuza sesleniyoruz;

Özellikle Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu ile MHK'nın uygulamaları eşitlik ilkesine gölge düşürmektedir.

Lütfen; Türk Futbolu adına gerekli önlemleri alınız. Ligin adaletini ve hakkaniyetini sağlayınız.

Bu sadece Beşiktaş'ın değil spor ahlakına ve dürüstlüğe inananların haklı seslenişidir.

Beşiktaş JK

Köpeklerin kardeşliği havlayıncaya kadardır!

Flamboyant Striker

İlk iki ifade arasında bir fark yok evet.

Tottenham haberleri


  • Ramos Lennon'ı tutmak istiyor: Bir kaç kulüpten transfer teklifleri alan Lennon gelecek sezon takımda kalacak mı sorusuna Ramos, "Öyle umuyorum. Aaron çok kaliteli bir oyuncu ve bu takım için yapacağı şeyler var.
  • Jewell Ghaly'i tutmaktan yana: Derby menejeri Paul Jewell, Tottenham'da şans bulamayan, bu yüzden de Derby'e kiralanan Ghaly'i gelecek sezon takımda görmek istediğini söyledi. Derby'nin küme düşme ihtimalinin olmasından ötürü, başka bir kulübe getmesini anlayşla karşılayacağını belirtti.
  • Tottenham:1 Blackburn:1 Hakkında konuşmak istemediğim bir maç. Bu kadar kaliteli bir ekip bu maçı kazanmalıydı.
  • Deniel Levy ki kendisi Tottenham'ın başkanı olur, transferde Arsenal modeli izleyeceklerini söyledi. Arsenal'in genç ve yetenekli oyuncuları ucuza alarak büyük işler yaptığını belirtti ve önemli olan ne kadar para harcadığınız değil, nasıl ve neye harcadığınızdır dedi. Bu açıklamalar Tottenham taraftarını kızdıracak gibi ama futbolun gerçeği bu. Arsenal büyük bir iş yapıyor.

Fenerbahçe:2 - Kayserispor:1


Spor basınımızda ve insanımızda hafif bir koyun psikolojisi var. Biri bir şey dediyse veya yağtıysa abartara onu devam ettiriyorlar. Hakem olayından bahsediyorum. Tamam penaltı penaltı değil, ama Fenerbahçe'ye şampiyonluğu getiren bir penaltı olma özelliği yoktur. Saçmalamanın luzumu yok. Fenerbahçe dediğiniz takım 2 sezondur yanılmıyorsam 4. penaltısını atıyor! Fenerbahçe hakemlerle bir yere gelmedi, hiç bir zaman da gelmez. Şimdi ligin ilk yarısındaki maçı hatırlayalım. Ne olmuştu? Edu atılmıştı... Neden? Ben de bilmiyorum. Bu gün aslan kesilen Anti-Fenerbahçeliler o zaman keyifle kahvelerini yudumluyorlardı değil mi? Yazık...
Anti Fenerbahçeli olmak Fenerbahçe'nin gölgesinde yaşamaktır. Fenerbahçe olmadan bir hiç olduğun halde Fenerbahçe'ye bok atmaktır. Çünkü senin sıfatın Anti-Fenerbahçe'dir. Fener olmadan ne olur halin? Yeri geliyor bu malum Anti grubu rakip takım taraftarıyla kol kola tezahürat yapıyor Fenerbahçe alehine. Net konuşuyorum: Zavallısınız!
Bunu görmekten bile aciz olan insanların, hakemle şampiyon oldunuz gibi yorumlarını kaale alıp burada cevapladığım için hepinizden özür dilerim. Maça dönmek gerekirse:
Fenerbahçe Chelsea ve Beşiktaş maçının yorgunluğunu atamamıştı henüz üstünden. Kolay değil Bir haftada üçüncü maçtı bu. Oyuncularda isteksizlik yoktu, özellikle maçın başında 3-4 tane gol pozisyonundan yararlanamadık. Daha sonra Kayseri oyunu dengeledi ve bir gol buldu. Bu dakikadan sonra kendi sahasının içine gömülen Kayserispor'u açmak kolay olmadı. Tek forvet olarak Kezman gömülü defansın arasında hiç bir şey yapmadı. Sahanın etkisiz elemanıydı. Daha sonra yerini Semih'e bıraktı. Semih daha ne kadar sonradan girip atar bilmiyorum ama böyle giderse efsane olacak.
Bu gün Sivas Beşiktaş'la, Gençlerbirliği de Galatasaray'la oynuyor. Düğüm çözülecek mi yoksa devam mı edecek göreceğiz.
Bu arada tribünlerin görüntüsü çok hoştu. Yaşlı teyzeler oğullarıyla, kızlarıyla, anneler babalar küçücük çocuklarıyla tribündeki yerini aldı.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License