04 Eylül 2009

Kocaelispor, borç, lisans...

Geçen sezonun ikinci yarısında olmayacak maçlarda olmayacak sonuçlar alarak küme düştü Körfez ekibi. Bu sezon Bank Asya Birinci Ligi'ne de sıkıntılı başladı. Futbolcuların lisansları çıkmıyor borçlardan dolayı. Bu borçların bir kısmı eski oyunculara, bir kısmı teknik direktörlere, bir kısmı federasyona, bir kısmı...

PAF takımla çıkıyorlar maçlara. PAF takım dediğim de Barcelona alt yapısı değil bu doğal olarak. Çocuklar geziyor sahada resmen. Forma numaralarına bakıyorum, 89-90-91! Çocuklar topu ayağına aldığında bir tribün refleksi olarak "çık!" veya "vur!" gibi direktifler veriliyor haliyle. Ayakları titriyor, beti benzi atıyor. Hacettepe maçı 1-1 bitti. Gol Serdar Topraktepe'den geldi. O da olmasa ağabeylik yapacak kimse olmayacak sahada. Maç sonrası tribüne çağırılan o oyuncuların yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Helal olsun size.

Şimdi bir haber okudum. Kocaelispor'la ilgili bir suç dosyası hazırlanmış. Tam 1000 sayfa! Sanki Ergenekon mübarek. Tam olarak içeriği açıklanmasa da geçmiş yönetimlerle ilgili suç duyuruları varmış. "Kocaelispor ile ilgili dosyada, yöneticilerin usulsüz alımlar yaptıkları, Kocaelispor’a bağış olarak verilen çeklerin tefecilere usulsüz kırdırıldığı, alınmış gibi gösterilen bazı malzeme ve aletlerin aslında hiç alınmadığı, Kocaelispor kulübünün parasından alakasız kişilere karşılıksız yardımlar yapıldığı gibi iddialar var. Valilik, aslında geçen ay bakanlıktan gönderilen suç dosyasını işleme koymadan önce kongrenin yapılmasını bekledi. Kongreden önce dosya işleme konsa, kulüp kayyuma gidebilir, valiliğin elinde kalabilirdi. Şimdi savcılığın dosyadaki iddiaları ciddi bulması halinde emniyete emir verip, 'zimmete para geçirmek, görevi kötüye kullanmakla' suçlanan eski yöneticilerin gözaltına alınmasını isteyebilir. Dosyanın içeriğinin, bazı eski yöneticilerin tutuklanmasını gerektirecek kadar ciddi olduğu iddia ediliyor." deniliyor.

Bu takımı kim veya kimler bu hale getirdiyse, cezalarının en kısa zamanda kesilmesi gerekir. Körfez bu hafta Boluspor'la oynuyor, lisans olayı hala muamma. İnat değil mi, al bu maçı Kocaeli!

Ekleme: Lisanslar yetişmedi. Kocaelispor devre arasına kadar gençlerle mücadele edecek.

2 Yorum yapın!:

Onur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Flamboyant Striker dedi ki...

Ben de anlamadım onu. Eğer ocak ayına kadar bu çocuklar oynarsa, umarım ligde kalır Kocaeli.

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License