14 Mart 2008

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Eşleşmeleri


Kuralar çekildi. Fenerbahçe İngilizlerin arasına düştü.

Arsenal - Liverpool
Roma - Manchester United
Schalke - Barcelona
FENERBAHÇE - Chelsea

Yorumlar daha sonra, şu kalbin pır pır etmesi bi geçsin! Kendi kendime çektiğim kurada Arsenal ile Liverpool'un eşleşeceğini söylemiştim, tuttu... Zaten bir tek o tuttu.

Sinan Engin Fenerbahçe'yi rakip olarak görmüyormuş!


Evet kendi ıklamasıymış bu! 11 puan geriden gelip şampiyonluğu "söke söke" alan takımın Fenerbahçe olduğunu unuttu sanırım. 
Kendine güvenmek güzel birşey ama gereksiz söylemlerin 
anlamı yok. Sabah sabah sinirlendim yine
Sana ne Fenerbahçe'denSenin takımın çıksın topunu oynasın.
Fenerbahçe'ye sataşınca takımın şampiyon mu olacak? Daha iyi mi  oynayacak? Yada sendeki bu kuyruk acısı bitecek mi? Hepsinin cevabı hayır!
Bir alıntıyla bitireyim bu postu:
"Fenerbahçe yenilmez, bu formayla dalga geçilmez!"

Yabancı?


Aynı yolda gidiyorsan, farklı olsan kaç yazar!

Benzema 2013'e kadar...


Önümüzdeki transfer sezonu için adı bir çok büyük kulüple anılan Benzema, Lyon'la olan sözleşmesini 2013'e kadar uzattı. Yaptığı açıklamada; "Ben burada, Lyon'da doğdum, burada büyüdüm ve burada yaşıyorum. Gelişimimi burada sürdürmek istiyorum. İngiltere, İspanya ve İtalya'dan gelen tekliflerle ilgilenmiyorum." dedi. 
Bunu neden söyledi bilmiyorum. Ya gerçekten bu söylediklerini düşünüyor yada 
diğer takımların tekliflerini yükseltmesi için stratejik bir söylem bu.
Her ne olursa olsun bu açıklamalarıyla Lyon taraftarının gönlünde taht kurduğu kesin. Eğer bu sıralar gösterdiği performansı önümüzdeki yıl da gösterirse Lyon'da kalmayacağı kesin. Hatta basın toplantısında sorulan soruya; "Burada kaç yıl kalırım bilmiyorum. 
Belki 2 belki 3 yıl... Sonrası başkanıma kalmış." şeklinde cevap vermiş.
En büyük hayalininse Lyon formasıyla Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak olduğunu söylemiş. 

Thiago Motta dönüyor!



Atletico Madrid'in sakatlıklarla boğuşan ortasaha oyuncusu Motta'dan iyi haber geldi. Sol dizindeki sakatlık nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalan Barcelona alt yapısından yetişmiş oyuncu, beklenilen süreden daha az bir zamanda yeşil sahalara dönecek. Yeniden forma şansı bulması tamamen iyileşse bile şimdilik zor gözüküyor.
 


Diego Forlan ise dün yapılan antremanın sonlarına doğru sakatlandı ve idmanı tamamlayamadı. Fakat durumunun ciddi olmadığı, pazar günü oynanacak Levante maçında forma giyebileceği bildirildi.

Zenit ve Irkçılık


Zenit deplasmanda 3-1 kaybettiği Olympique Marseille karşısında kendi sahasında 2-0 kazanınca turu atlamıştı. Fakat şimdi tur tehlikeye girdi. Neden mi? Sebebi ırkçılık!

Üstteki resimde görüldüğü üzere, yanılmıyorsam Ku Klux Klan'ı hatırlatan maske ve sahaya muz atılması tribünlerin Marseille'deki oyunculara karşı nasıl bir tepki gösterdiğini açıklıyor sanırım.

Taraftar dediğin tabii ki takımını destekleyecek ve rakibi baskı altına almaya çalışacak ama bu tarz hareketlerle değil. Aşağılayıcı ve ırk ayrımına yönelik bu hareketlerin futboldan uzak durması, geriye futbolun güzelliklerinin kalması lazım!

Özellikle son yıllarda FIFA ve UEFA'nın ırkçılığa gösterdiği tahammül sıfır. Haklılar da. Bakalım nasıl bir ceza ön görülecek.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License