04 Eylül 2009

2009/2010 öncesi gelenler

Yaz dönemi transferleri bitti. Tottenham bu döneme biraz yavaş başlasa da, geleneği bozmadı ve hızlı bitirdi. Kadroya £12m'a(8+4) Sebastien Bassong'u kattı öncelikle. Küme düşen Newcastle'dan defans oyuncusu almak ne kadar mantıklı olur derseniz, bilemem. Lakin 86 doğumlu bu arkadaş Premier Lig'e kapağı erken atmasıyla kaliteli bir oyuncu olduğunu belli ediyor. 16 ağustos 2009'da oynanan Liverpool maçında da golünü attı. Metz kariyerinde 79 maçta 1 gol atan, Newcastle United formasıyla 30 maçta ağları havalandıramayan bir oyuncunun ilk maçında golle buluşması sevindirici. Ledley King ile sanki senelerdir bir arada oynuyor gibi bir görüntü sergilediler iki maçta da. Defans bölgesinde sakatlıklar yüzünden sıkıntı yaşayan Tottenham'a ilaç gibi geleceği aşikar. Bir defans oyuncusu daha alınsa fena olmazdı. Bir isim üzerinde yoğunlaşılmış fakat olmamış, ona da daha sonra değinelim.

Harry eski öğrencilerini kulübe katmaya devam etti. Peter Crouch altyapısından yetiştiği lakin hiç forma giyemediği kulübüne geri döndü. Transferinin ilk günlerinde eleştirmiştim bu hareketi. Nitekim Tottenham kadrosunda bolca forvet vardı. Allah'tan Darren Bent gitti de yer açıldı. Her neyse Crouchie 10 milyon pound'a patladı Tottenham'a. Geçtiğimiz hafta sakatlanan Modric'in yerine oyuna girerek golünü attı. O oyunda olduğu süre içerisinde, Galatasaray'ın Hakan Şükür varken bir dönem oynadığı şekilde oynadı Tottenham. Topu şişirdikçe şişirdi Crouch'a. Hakkını yemeyelim, o da bu topları olumlu kullandı ama ilk 11'de başladığı maçlarda bu hataya düşülmez inşallah.

Harry'nin bir diğer eski öğrencisi Niko Kranjcar. Luka Modric'in Birmingham maçında fibula kemiğinin kırılmasıyla sahalardan 3-5 ay uzak kalacak olmasının üstüne ilaç gibi geldi bu son gün transferi. Daha önce Dinamo Zagreb, Hajduk Split ve Porstmouth formaları giydi. Yabancılık çekeceğini sanmıyorum. Hem İngiltere'ye alışık hem de 2 tane daha Hırvat var Tottenham kadrosunda. Modric ve Corluka ona yardımcı olacaktır. Bu transferin maliyeti ise, ben hala inanmıyorum, oldukça düşük konuşulanlara göre. 2.5 milyon pound! Tabata'nın 8 milyon euro ettiği günümüz futbolunda çok iyi bir rakam. Modric'in iyileşmesiyle Kranjcar sol kanada, Modric forvet arkasına geçer diye umuyorum. Ummakla kalmıyor istiyorum.

Sheffield'tan iki oyuncu katıldı kadroya. İki genç yetenek. Bu iki oyuncu için Everton ile mücadele ettim Tottenham ve haliyle kazandı. Bu oyunculardan ilki Kyle Naughton. Defansın ortasında ve bek olarak görev alabiliyor. Yetenekli bir oyuncu olduğunu duydum ama tam anlamıyla bir fikrim yok. Tıpkı bir diğer Sheffield'lı Kyle Walker gibi. Zaten onu hiç izleme fırsatı bulamadık çünkü Sheffield'a geri kiralandı. Maliyetlerine gelirsek Naughton için 5 milyon, Walker için 3 milyon ödenecek. Bir transfer daha var sessiz sedasız gerçekleşen. Anton Blackwood katıldı Tottenham'a. Arsenal altyapısından serbest bırakıldı ve Tottenham'a imza attı. Bu şekilde O'Hara da kadroya katılmıştı hatırlarsınız. Yanlış biliyorsam düzeltin.

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License