25 Ekim 2009

Derbi ve 'bir kısım' Beşiktaşlılar

Bir derbi daha geldi çattı. Maçın analizine daha sonra belki değiniriz. Şimdi bahsetmek istediğim şey biraz farklı. Çeşitli internet sitelerinde gördüğüm kadarıyla 'bir kısım' Beşiktaşlılar, takımlarının kötü günlerini unutup derbi heyecanına ucundan kıyısından ortak olmaya çalışmışlar. Şimdi moda olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisine bok atmak. Peki bok atılacak bir derbi midir bu?

Öncelikle tırnak içine aldığım başlıktaki bir kısım yazısı herhangi bir kinaye içermiyor. Gerçekten de bütün Beşiktaş taraftarlarını bu güruhun içine almak istemiyorum. Her neyse... Bu 'bir kısım' taraftar, derbiyi el sikko olarak nitelendirmişler sağolsunlar. Neymiş efendim, dünyanın umrunda değilmiş bu derbi de, biz kendimizi avutuyormuşuz da... İsterse kimsenin umrunda olmasın. Hatta sadece Fenerbahçeliler ile Galatasaraylılar takip etsin bu maçı. Bizim için dünyanın en büyük derbisi budur. Yıllardan beri süregelen rekabet, kıyasıya dostluk... Kazanınca rakip taraftarı dozunda kızdırma, yenilince çok üzülme...

Bu bir kısım da bunun farkında. Yoksa ucundan kıyısından kendilerine pay çıkarmaya çalışmazlar. 'Beyler siz Fenerbahçe - Galatasaray diyorsunuz da, bir de Beşiktaş var'. Evet var, ama şu an konumuzla hiç alakası yok. Size tavsiyem heyecan ve stres olmaksızın, kurulun koltuğunuza, maçın keyfini çıkarın. Takmayın kafanızı böyle şeylere. Demirören diyin, Mustafa Denizli diyin, Nihat diyin, Bobo diyin... Fenerbahçe ile Galatasaray'ın adını ağzınıza almayın 'bir kısım Beşiktaşlılar'.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License