28 Aralık 2009

La Liga' nın Genç Yetenekleri


Iker Muniain:
Atletic Bilbao forması ile resmi bir maça çıkan en genç futbolcu ünvanını kazandı bu sezon başında. Dahası, 16 yıl ve 289 günlükken Valladolid' e attığı golle La Liga tarihinde gol atan en genç futbolcu oldu. Yaşına göre kendine güveni ve soğukkanlılığı şaşırtıcı derecede yüksek.


Edu Ramos:

Malaga'nın defansif ortasaha oyuncusu ilk maçına 6. haftada Xerez karşısında çıktı. Gösterdiği gelişim, İspanya U-17 takımı ile katıldığı dünya şampiyonasında dizinden geçirdiği ağır sakatlıkla sekteye uğradı.

Lacruz Coscolin KEVIN:
Şu an Zaragoza B takımında. sezonun ilk haftalarında Sevilla ve Valladolid karşılaşmalarında forma şansı buldu. İspanya U-17 takımı ile dünya şampiyonasındaydı o da. Uznun adımları ve tahmin edilemezliği ile bir sağ taraf oyucusu.



Jorge Resurrecion Merodio "Koke"
Atletico madrid'in ispanya U-17 takımıyla göz dolduran oyuncusu. defansif orta saha görevi yapıyor. İleride takım için önemli bir isim olabilir.

Sergio Gontán Gallardo "Keko"
Adından da anlaşılacağı gibi Koke'nin ekürisi. Atetico Madrid'in ortasaha oyuncusu. Ligede ilk kez bu sezon forma giydi, kupada ise önceki sezon bu şansı elde etmiş. İspanya'da tüm alt kategorilerde savaşan yapısı ve yeteneği ile parlamıştı. Teknik direktör Quique Flores onu sıkışan oyunlarda kullanarak enerjisinden faydalanmak isteyebilir.



Sergio Canales
Geçen sezondan itibaren Santander takımında forma şansı bulmaya başladı. İlk harika maçı Bernabeu'daki Real Madrid maçıydı ve ofsayt olmayan bir pozisyonda attığı gol iptal edildi. Budnan birkaç hafta sonra da Espanyol maçında 2 gol birden atarak harika bir performans ortaya koydu.

David De Gea
Asejo'nun U-20 dünya şampiyonasına gitmesi ve Roberto'nnun sakatlanmasının ardından forma şansı buldu. Zaragoza karşısında maçın kahramanıydı ve bir de penaltı kurtardı. şampiyonlar liginde de porto'ya karşı kaleyi korudu.

Marcos Alonso Mendoza
Real Madrid'in altyapısından yetişme. sol bek. Pepe'nin sakatlığı ona A takımın kapısını açtı.

Aurtenetxe Borde

Sağ ayaklı bir defans oyuncusu. Atletic Bilbao teknik direktörü Chaparros, UEFA Avrupa Ligi'nde Werder Bremen karşısında ona forma şansı verdi.



Marc Muniesa
Defansın ortasında oynuyor. Geçen sezon Nou Camp'ta Osasuna karşısında forma şansı bulmasına rağmen kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı. Roma'daki şampiyonlar ligi maçında da kadroda yer alıyordu.


Ha, şimdi derseniz ki "Hocam bu adamlardan herhangi birini oturup seyrettin mi?". "Hayır" derim. Ben sadece AS gazetesinde çıkan bir yazıyı buraya taşımaya çalıştım.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License