13 Mart 2008

Kimler geldi kimler geçti #2



Darkwing Duck!
Şimdiki nesil bilmez "geceleri esen terör" ü. teyy teyy...
Bu arada şimdi farkettim, yandaki Crespo resmiyle acayip uyumlu olmuş.
Crespo, geceleri esen terör!
Bir daha baktım da Berbatov'la da uyumlu olmuş, valla bilerek yapmadım.

Maracana


Tribünlerle saha arasındaki mesafeyi çok merak etmekteyim.

İnternete sansür değil sürat gerek!


Birkaç gün önce Ek$i Sözlük logosunun üzerinde siyah bir bant görünce "lan?" demiştim. Çok hayırlı ve çok doğru bir kampanya içinmiş meğerse. Başlıkta da yazdığım gibi; "İnternete sansür değil, sürat gerek".

Allahtan bu aralar Ek$i Sözlük'e bulaşmıyorlar ama Youtube yasakları can sıkmaya başladı. Buna nasıl bir çözüm bulurlar bilmiyorum ama ben internetimi sansürsüz istiyorum!

Aziz Yıldırım


Bugün itibariyle kulüpler birliği başkanı. Fenerbahçe'deki yaptığı olumlu işleri bu kademede de sürdürürse, eskiden diğer takımlarda yarattığı antipatik imajı düzeltebilir. Şimdiden tüm kulüpler birliği üyesi takımlara ve camialarına hayırlı olsun.

İce Man


Raikkonen rock müzik dinlermiş, yada öylesine Kiss grubuyla fotoğraf çektirmiş. Koluna da ice man yazdırmış, lakabını pek bir seviyor anlaşılan. McLaren'de severdim bu adamı ama Ferrari'ye geçince sempatim kayboldu.

Alessandra Ambrosio



Ne desem boş. Tanrı bazılarını yaratırken daha fazla zaman harcıyor...

1. Lig Karıştı!


1. ligde şu an ilginç bir tablo var. Puanlar birbirine çok yakın. Eskişehir, Kocaeli, Antalya ve Sakarya Süper Lig için en büyük adaylar. Gönül ister ki Kocaeli çıksın.

Formula 1 2008


Yeni sezon bu hafta sonu başlıyor. Umarım Michael Schumacher - Mika Hakkinen kapışması tadında bir sezon izleriz. Takımlar ve sürücüler şu şekilde:

Ferrari: Kimi Räikkönen, Felipe Massa
BMW Sauber: Nick Heidfeld, Robert Kubica
Renault: Fernando Alonso, Nelsinho Piquet
Williams: Nico Rosberg, Kazuki Nakajima
Red Bull: David Coulthard, Mark Webber
Toyota: Jarno Trulli, Timo Glock
Toro Rosso: Sebastian Vettel, Sebastien Bourdais
Honda: Jenson Button, Rubens Barrichello
Super Aguri: Takuma Sato, Anthony Davidson
Force India: Adrian Sutil
McLaren Mercedes: Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen

 

Frank Lampard


İspanyol  basınında 'biyonik adam'ın sezon sonunda Chelsea'den ayrılmak istediği söyleniyor. Abrahamovic'in bu transferden gelecek parayı göz ardı edemeyeceği düşünülüyor.
Bilindiği üzere Lampard'ın eşinin Katalan olmasından mütevellit Barcelona başkanının "Lampard'a kapımız her zaman açık" şeklinde bir açıklaması var. Frank Rijkaard'ın onu her zaman istediği de biliniyor. Bakalım ayrılacak mı, ayrılırsa tercihi kim olacak...

Barcelona'da Transfer Harekatı


Barcelona 2008 - 2009 sezonu için transfer çalışmalarına başlamış. İlgilendiği isimler ise biraz tuzlu kaçacak cinsten. Gerçi Barcelona'ya maliyeti koyar mı, tartışılır...

Dani Alves: Barcelona'nın sağ kanadında israrla Zambrotta'nın yerine Puyol'un oynatıldığı göz önüne alınırsa faydalı bir transfer olur.

Frank Ribery: Ülkemizden gelip geçen yıldız Barca'nın gündemindeymiş. Bence gereksiz bir transfer olur. Şu anki mevcut oyunculardan giden olmazsa ortasahada bir eksik yok.

Luis Fabiano: Bir önceki yazıda da ilgilendiklerini belirtmiştim. Barcelona'nın rüya gibi bir ileri uç hattı var. Ronaldinho, Messi, Eto'o, Thierry Henry. Her ne kadar Henry duygusal sebepler ve alışamama yüzünden formsuz olsa da sonuçta dünyanın en iyi forvetlerinden biri.

Karim Benzema: Büyük kulüplerin transfer listesindeki ortak isim. Bakalım kimin forması altında göreceğiz.

Luis Fabiano Clemente


Şimdilik 20 golle La Liga'da gol krallığında ilk sırada. Onu 15 golle Zaragoza'dan Diego Milito, 14 golle Mallorca'dan Güiza, 13 golle Real Madrid'ten Raul ve 12 golle Valladollid'ten Llorente izliyor.
Ligdeki bu performansını göz önüne alan Real Madrid'li ve Barcelona'lı yöneticiler, gelecek sezon onu kadrolarına katmak için çalışmalara başlamışlar.

Ronaldo Luiz Nazario Da Lima


Geçirdiği son sakatlık yüzünden çoğu kişi tarafından bırakır artık gözüyle bakılan Ronaldo yaptığı açıklamada:
"Artık acı hissetmiyorum ve daha rahat yürüyebiliyorum. Milano'da olmak çok güzel, burada olduğum için mutluyum. Tekrar oynayabilmek için hazırlanıyorum."
dedi. Sahalara döner dönmesine de, eski Ronaldo olamaz, son sakatlığından önceki Ronaldo olur mu? Tartışılır... Ama ne olursa olsun o Ronaldo. Sahada sadece dursa da görmek isteyeceğiniz oyunculardan. Nitekim Johann Cruyff onun  için:
"Ona bir metrekare çim ve bir top verin, neden dünyanın en iyisi olduğunu size göstersin!"
diyerek durumu özetlemiştir.

Alvaro Arbeloa


Real Madrid alt yapısından yetişme, eski Deportivo'lu futbolcu şampiyonlar ligindeki görüşleri sorulduğunda: "Schalke, Fenerbahçe ya da Roma bizim için iyi bir eşleşme olacaktır. Diğer takımlardan şimdilik uzak durmalıyız. Özellikle diğer İngiliz takımlarla eşleşmemizi istemiyorum. " demiş Marca'daki röportajında.
Liverpool gibi bir takımda oynayan bir futbolcunun bu tip bir demeç vermesi ilginç doğrusu. Milan'dan gerilerden gelip kupayı alan bir takımda oynadığının farkında değil sanırım. Liverpool, Barcelona vs. gibi takımlar rakiplerini seçmedikleri, kim gelirse gelsin farketmediği için büyük takımdır. Aynı şey oyuncular için de geçerli. Küçük bir şey gibi görünüyor ama kafama takıldı.

Julian De Guzman


Türkiye'deki Ahmet Çakar vakasının bir benzeri de İspanya'da yaşanıyor. Feyenoord'daki Jonathan De Guzman'ın abisi Julien De Guzman "Eğer Real Madrid'e gol atarsam bir yıl seks yapmayacağım" demiş.
Bu lafın altından bir çok şey çıkarılabilir. Örneğin Real Madrid'i ne yerine koyuyor da bir yıl seks yapmıyor?

Çeyrek Final



Malumunuz yarın çeyrek final eşleşmeleri belirlenecek. Çeyrek finale kalan takımlar Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Fenerbahçe, Schalke 04, Roma, Barcelona.

Evde gerek can sıkıntısından, gerek de heyecandan kendi başıma, noter huzurunda olmayan kura çekiminde eşleşmeler:

Chelsea - Schalke 04
Roma - Barcelona
Liverpool - Arsenal
Manchester United - Fenerbahçe şeklinde oldu. Bakalım tutan olacak mı.

Tabii ki Fenerbahçemiz için gönlümden geçen ilk takım Schalke 04. İkinci olarak da Roma. Yarını bekleyelim ve görelim.

Klasikleşmiş Formalar #1









Efes Dark Brown


Efes Pilsen'in yeni numarasıymış, daha denemek nasip olmadı. Efes Dark'ın kahve aroması ve şekerle kombine edilmiş haliymiş. Fikir pek leziz durmuyor. Olabildiğince soğuk içilmesi gereken birşey gibi. Çünkü birazcık ısındığında tadı iğrençleşebilir.
Keyif birası olduğundan mütevellit 1-2 tane içilir, üstü bayar. Denedikten sonra görüşlerimi yazarım.

Gordon Schildenfeld


"Gordon Schildenfeld, dünkü antrenmanda defansa atılan bazı topları göremeyince Trabzonspor maçı kadrosundan çıkarıldı. Hırvat savunma oyuncusu, görme sorunu düzelmezse sezon sonu gönderilecek."

Haber bu. Boşa giden milyonlar... Allah Beşiktaş taraftarına sabır, Schildenfeld'e acil şifalar versin.

Gökdeniz Karadeniz


Rusya'ya giden bir Türk daha. Trabzon açısından büyük bir kayıptır bence. Tamam kazandırdığı para ortada ama Gökdeniz kadar iyi bir yerli futbolcu bulmak zor. Trabzonspor yönetiminin yaptığı transfer yanlışlarını da göz önüne alırsak, yerinin doldurulması pek kolay olmayacak. Tıpkı Fatih Tekke gibi...

Ruslar bu aralar Türklere sardı. Fatih Tekke, Hasan Kabze derken Gökdeniz Karadeniz ve Malik Fathi... Nerden çıktı birdenbire bu Türk sevdası anlamış değilim. Ayrıca Rusya'ya giden oyuncular, parası için gitmedilerse neden gittiklerini merak etmekteyim. malumunuz Rus ligi kendi ligimizden daha üst düzey bir lig değil.

UEFA


Bana göre süpriz sonuçlar oldu UEFA'da. Tottenham ve Everton'ın penaltılarla elenmesi beklemediğim sonuçlardı. Juande Ramos kaldığı yerden devam edemedi.
UEFA'da bugün de iki maç oynanacak:
Werder Bremen - Glasgow Rangers
Sporting Lizbon - Bolton



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License