28 Eylül 2008

Juande Ramos ve Transfer #1

Juande Ramos'un transferlerinden bahsetmek lazım sanırım. Hem aldıkları hem sattıkları açısından bakmaya çalışacağım.

İlk transferi Chris Gunter. 3 milyon pound'a Cardiff City'den alındı. Sağ bek olarak görev yapıyor. Çok aşırı göze batmasa da yetenekli ve genç bir oyuncu.

Jonathan Wootgate. 8 milyon pound'a Middlesbrough'dan transfer edildi. İngiltere'nin önemli defans oyuncularından biri. Sakatlık sorunu yaşar mı dedim ama beklediğim kadar çok sakatlanmadı. Kupa finalinda uzatmalarda Chelsea'ye golü atan ve kupayı getiren oyuncuydu.

Alan Hutton. 9 milyon pound'a Glasgow Rangers'tan geldi. Transferi için ödenen miktar bu adama çok fazla. Öyla aman aman yetenekleri de yok. En azından gördüğüm kadarıyla böyle.

Gilberto da Silva Melo. Bildiğimiz Gilberto. Orta sahanın solunda görev yapıyor. Mevki olarak iyi, çünkü Tottenham'ın şiddetle sol açığa ihtiyacı vardı, isim olarak yeterince iyi bir tercih değil. Zaten 30 küsür yaşına gelmiş bir futbolcu. Hertha Berlin'den 2 milyon pound'a geldi. Diğer transferlere bakılırsa makul bir fiyat.

Luka Modric. Bir çok kulübün peşinde koştuğu bir futbolcuydu. Newcastle, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve Tottenham'ın yarışından Tottenham galip çıktı. 16 milyon pound'a Dinamo Zagreb'den transfer edildi. Çok yetenekli bir futbolcu. Ona uygun bir taktikte çok iş yapar.

Giovani Dos Santos. Barcelona'dan 4.7 milyon pound gibi bir rakama transfer edildi. Böyle bir futbolcu için gerçekten çok iyi bir rakam. Bu fiyatın altına o kalitede bir futbolcu almak zor gerçekten. Şans bu kez Tottenham'ın yüzüne gülmüş gibiydi. Heyecan verici bir transfer.

Heurelho Gomes. Bir kaç kere canlı izlemişliğim de var kendisini. Beğendiğim bir kaleci değil. Gel gelelim Paul Robinson'dan sonra akmasa damlar diye düşünüyordum. Fiyat olarak damlaması değil, akması gerekirmiş kendisinin. 8 milyon paund'a mal oldu. Bu kaleci için bu fiyat çok fazla. Kötü bir transfer.

David Bentley. Yetenekli bir sağ açık. Aaron Lennon'ın bir günü bir gününe uymadığı için o bölgeyi daha istikrarlı birine devretmek istedi sanırım. Blackburn Rovers'tan 15 milyon pound'a Tottenham'lı oldu. Genç ve potansiyeli olan bir oyuncu. Uzaktan attığı şutları oldukça etkili.

Cesar Sanchez. Yedek kaleci kiralık olarak Tottenham'da bulunduğu için, sezon sonu takımına döndü. Onun yerine Zaragoza'dan Cesar transfer edildi. Transfer bedeli açıklanmamış. İdareten yapılmış bir transfer. Gomes bu takımın ilk kalecisidir, arada bir şey olursa Cesar geçer diye düşünülmüş. Kendisi oldukça(!) tecrübeli bir kaleci.

Roman Pavlyuchenko. Berbatov'un ve Robbie Keane'in gönderilmesinin ardından bir forvet transferi şart olmuştu. Bu şart yerine geldi. 14 milyon pound'a Spartak Moskova'dan alındı. İyi bir forvet. Rus milli takımının Euro 2008'deki başarısı nedeniyle vitrine çıkan oyunculardan biriydi. Lakin o fiyata daha iyi forvetler alınabilir miydi? Alınmazmış demek ki...

Vedran Corluka. Defansın ortasında da oynayabilen sağ bek. Transfer döneminin bitmesine yakın 8.5 milyon pound'a Manchester City'den alındı. Pek izlemedim hakkında yorum yapamayacağım fakat bu transferle Alan Hutton ıskartaya çıktı gibi gözüküyor.

Gönderilen futbolcuları da başka bir postta inceleriz.

Hangi birini yeneceksin Tottenham? #2

Aslında bu yazının numarası #3 olacaktı da, işlerim yüzünden bulaşamamıştım. Tottenham Aston Villa maçından sonra Wigan ile berabere kaldı. İşler hiç ama hiç iyi gitmiyor.
Bu hafta da Portsmouth deplasmanına çıkıyor, bu satırlar yazılırken hala o deplasmanda ve 2-0 mağlup. Bir golü eski Tottenham'lı Jermaine Defoe atmış.
Juande maça absürt bir kadroyla çıkmış. Kesinlikle absürt:

----------------------------------Heurelho Gomes------------------------------

Vedran Corluka---Michael Dawson---Jonathan Woodgate---Benoit Assou-Ekotto

--David Bentley---Didier Zokora---Jermaine Jenas---Jamie O'Hara---Gilberto--

-------------------------------Roman Pavlyuchenko-----------------------------

Yedekler de;

Cesar Sanchez
Tom Huddlestone
Aaron Lennon
Darren Bent
Luka Modric
Chris Gunter
Giovani dos Santos

Juande'nin İspanya bileti hazırlanmıştır yavaş yavaş diye tahmin ediyorum/umuyorum. Bir sezonda bu kadar değişiklik yaparsan FM'de bile başarılı olman zor.

Sivasspor:2 - Fenerbahçe:1

Bu maç için ekstra bir şey söylemeyeceğim. Zaten takımın şu durumu hakkında ne düşündüğümü belirtmiştim. Ben dahil tüm Fenerbahçe taraftarına çok büyük sabır diliyorum.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License