01 Haziran 2008

Tottenham haberleri hakkında


Bir iki Tottenham sever arkadaş takım hakkında biraz olsun haber almak için blogu takip ediyorlarmış. Bundan sonra http://tottenhamtillwedie.blogspot.com/ adresini takip edebilirler, ya da etmezler kendileri bilir. :)

Emre Belözoğlu

Geçtiğimiz günlerde Emre'nin Fenerbahçe'ye geleceği ciddi kaynaklar tarafından ortaya atılmıştı. Gel gelelim artık Fenerbahçe taraftarı ciddi de olsa medyada yer alan haberlere karşı mesafeli davranıyor. Bunda yönetimin resmi sitede yaptığı yalanlamaların etkisi çok büyük. Dereağzı tesislerinin önünden sinek geçti diye haber çıksa, aha şöyle bir yalanlama gelirdi:

Sinek Haberi
Bugün bazı yayın kuruluşlarında saat 20:00 sularında Dereağzı tesislerimizin önünden bir sinek geçtiği yazılmaktadır. Bu kaynağı belli olmayan asılsız haberler kulübümüze zarar vermek için yapılmaktadır. Taraftarımızı bu tip haberlere önem vermemeye çağırıyor ve söz konusu basın organlarını kınıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü

Hal böyle olunca Emre haberine de pek ihtimal vermeyip, Galatasaray'da top koşturduğunu göz önüne alarak inanmamıştım. Hatta Emre'nin Fenerbahçe formasıyla verdiği pozu gördükten sonra bile 'Kesin photoshoptur' dedim. Çünkü bu gözler ne Fenerbahçe forması giyen Crespo'lar Adriano'lar gördü.

Ertesi gün bir baktık ki resmi sitede Emre'nin kulübüyle anlaştığımız haberi hemen girişe, Emre Belözoğlu'nun milli takım formalı fotoğrafının altına döşenivermiş:

Kulübümüz Newcastle United forması giyen Milli Futbolcu Emre Belözoğlu'nun bonservisi konusunda İngiliz kulübüyle anlaşmaya varmıştır. Emre Belözoğlu transferi için milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut İle görüşmeler başlatılmıştır.

Spor kamuoyuna duyurulur

Fenerbahçe Spor Kulübü


EMRE BELÖZOĞLU KİMDİR?

7 Eylül 1980, İstanbul'da doğdu. Türk futbolunun son senelerde yetiştirdiği en önemli futbolculardandır. Milli Takım oyuncusu ve FA Premier League külubü Newcastle United'da orta sahada forma giyiyordu. Mart 2004'de Emre, Pele tarafından yaşayan en büyük 125 oyuncu arasında gösterildi. 14 Haziran 2005'de Newcastle ile Inter Milan arasında yapılan anlaşmayla Inter Milan'dan Newcastle United'e transferi gerçekleşti.


Ben bu haberde "Emre Belözoğlu kimdir?" kısmına takıldım. Kariyerinin her basamağı yazılmış ammavelakin Galatasaray ve Zeytinburnu yazılmamış. Hadi Zeytinburnu neyse de Galatasaray yazılmalıydı. Neyi kimden saklıyorlar. Emre'nin Galatasaray'da oynamış olduğunu herkes biliyor. Tarihi değiştirme şansımız olmadığına göre yaz arkadaşım. Ne Galatasaraylılar "Aha Fenerbahçe'nin resmi sitesinde adımız geçti lan! Heyooo!" diyecek ne de Fenerbahçeliler "İçine ediyim böyle resmi sitenin! Galatasaray yazmışlar ya!" diyecekti. Her neyse...


Şimdi Emre transferinin Fenerbahçe'ye getirilerine bakalım. Öncelikle Emre ile ilk ilgilenişimiz değil bu. Galatasaray'a gitmeden önce Zeytinburnu'nda oynarken Fenerbahçe ile anlaşmış fakat sonra olaylar değişmiştir. Eğer ki merak ediyorsanız buradan okuyabilirsiniz. Emre eğer şu an milli takımda gösterdiği performansı gösterirse çok faydalı olur. Aurelio'nun önünde faydalanılacak bir Emre Aurelio'nun hücum yükünü hafifletip defansif oynamasını sağlayacaktır. Zaten Emre'nin kalitesini tartışmaya gerek yok. Ama bir de şu var ki Emre senelerdir müzmin sakatlığı nedeniyle adam gibi top oynayamıyor. 2 maç var 1 maç yok. Hatta o 1 maçın süresi de uzayabiliyor. Bu yüzdendir ki Emre'yi nispeten kritik maçlarda oynatmak ve bütün sezon ona yüklenmemek daha mantıklı olacaktır.


Tabii ki Fenerbahçe açısından kötü özellikleri de var Emre'nin. Geçen senelerde yaşanan "Katil Emre!" tezahüratını tahmin ediyorum ki ne o ne de Fenerbahçe taraftarı unuttu. Bir antipati var Emre'ye. Çünkü gereksiz yere hakemlerle tartışan, fazla hırslı oynayabilen bir oyuncu. Basın tribününe çektiği hareket daha dün gibi aklımızda. İşte bu yüzden acabalar var. Çubuklu formayı giyene kadar sevmeyebilirsiniz, sevmeyebiliriz ama sırtına o formayı geçirdikten sonra Emre'yi sevmemek gibi bir olasılığımız olamaz diye düşünüyorum ben.


Galatasaray cephesinde ise iyi ki bize gelmedi de Fenerbahçe'ye gitti görüşü var. En azından benim gördüğüm kadarıyla öyle. Emre'nin İnter'e transferi hala akıllarında. Zaten Galatasaraylı olsa o gün gitmezdi diyenler mi dersin, Emre futbolcu değil diyenler mi... Ama bence içten içe üzülüyor Galatasaraylılar. Ama üzülmesinler! Biz ne "Kefen giyerim Galatasaray forması giymem!" diyenler gördük. Rıdvan Dilmen'lerin, Metin Oktay'ların ruhu kalmadı artık. Şimdi herkes 'profesyonel'!


Sonuç olarak hayırlı olur inşallah. Çubukluyu taşıyan her futbolcu gibi Emre de zamanla ona duyulan antipatiyi sempatiye çevirecektir. Sakatlık olmadan Fenerbahçe'ye hizmet etmesi dileğiyle.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License