15 Ağustos 2009

2009/2010 sezonu Tottenham Forma Numaraları

Forma numarası - İsim - Formanın arkasında yazacak olan isim şeklinde sıralanmış. Resimdeki ise Gary Lineker'in giydiği forma. Keşke hep böyle kalsaydı formalar.

1 Heurelho Da Silva Gomes - GOMES
2 Alan Hutton - HUTTON
3 Gareth Bale - BALE
5 David Bentley - BENTLEY
6 Tom Huddlestone - HUDDLESTONE
7 Aaron Lennon - LENNON
8 Jermaine Jenas - JENAS
9 Roman Pavlyuchenko - PAVLYUCHENKO
10 Robbie Keane - KEANE
12 Wilson Palacios - PALACIOS
14 Luka Modrić - MODRIĆ
15 Peter Crouch - CROUCH
16 Kyle Naughton - NAUGHTON
17 Giovani Dos Santos - GIOVANI
18 Jermain Defoe - DEFOE
19 Sebastien Bassong - BASSONG
20 Michael Dawson - DAWSON
21 Pascal Chimbonda - CHIMBONDA
22 Vedran Ćorluka - ĆORLUKA
23 Carlo Cudicini - CUDICINI
24 Jamie O'Hara - O'HARA
25 Danny Rose - ROSE
26 Ledley King - KING
28 Kevin Prince Boateng - BOATENG
29 Jake Livermore - LIVERMORE
30 Dorian Dervite - DERVITE
32 Benoit Assou-Ekotto - ASSOU-EKOTTO
39 Jonathan Woodgate - WOODGATE

Tottenham vs. Liverpool

Sezon açılıyor nihayet. İlk hafta rakip zorlu ama Liverpool ile karşılaşmak için bence iyi bir zaman. Maçtan biraz bahsedelim.

16 Ağustos 2009'da yani pazar günü Türkiye saati ile 18:00'da başlayacak.

Maçın hakemi Phil Dowd. Geçen sezon 29 maçta 92 sarı kart, 6 kırmızı kart göstermiş. Geçen sezon Tottenham 56 sarı, 5 kırmızı kart, Liverpool ise 50 sarı kart görüp hiç kırmızı kart görmemiş.

Geçen sezon White Hart Lane'deki maçı Tottenham 2-1 aldı, deplasmanda 3-1 mağlup oldu. Kendi sahasındaki maçta Liverpool 3. dakikada Kuyt'ın güzel golüyle öne geçse de, 70'de Carragher'ın kendi kalesine attığı golle eşitliği sağlayan Tottenham, Pavlyuchenko'nun 90'da attığı golle maçı kazandı. Şunu söylemek lazım ki Liverpool maç boyunca üstün olan taraftı. Maçın ufak bir özetini izlemek isteyenler şuraya bir baksın. Deplasmandaki maçtaysa, bir önceki maçtaki Carragher'ın hediyesine Hutton cevap verdi. 31. dakikada Torres'le öne geçti Liverpool. Ardından Hutton'ın kendi kalesine attığı golle 2-0 oldu skor. Robbie Keane, ki ilk maçta Tottenham'a karşı oynamış daha sonra Tottenham'a geri dönmüştü hatırlayacaksınız, 77. dakikada skoru 2-1 yapsa da Tottenham Benayoun'un 81. dakikadaki golüne engel olamadı ve maç 3-1 Liverpool lehine sonuçlandı. Bu maçın özeti de şurada bir yerde. Maçla ilgili diğer önemli anlar ise, Sami Hyypia'ya için yapılan koreografi, Robbie Keane'in gol atınca sevinmemesi ve Liverpool taraftarının Keano'yu alkışlamasıydı.

Tottenham'da geçen sezondan cezalı kimse yok. Jenas'ın sakatlığından dolayı oynayıp oynamayacağı belli değil. King'in de her zamanki gibi sakatlığı var ama oynayabilecek gibi görünüyor. Wootgate ameliyat olduğu için henüz oynayabilecek durumda değil. Gareth Bale'in dizinden bir sakatlığı var. Onun yerine Assou-Ekotto'yu izleyeceğiz ki bu kötü haber. Aşil tendonundan sakat olan Dawson'da bu maçta görev alamayacak ki bu iyi haber. Yeni transfer Bassong oynayacak defansta.

Liverpool'da da aynı şekilde geçen sezondan cezası kalan kimse bulunmuyor. Steven Gerrard, Carragher, Skrtel'in sakatlıkları var. Oynayıp oynamayacakları maç saatinde belli olacak. Agger, Aquilani ve Aurelio kesin olarak forma giyemeyecek. İki takımın da defansif anlamda sıkıntıları var. Forvetler gününde olursa şen şakrak bir maç izletebilirler bize.

Eski ve yeni Tottenhamlı, eski Liverpoollu Peter Crouch; Harry Redknapp'in şans vermesi halinde Liverpool'a karşı forma giyebilecek. Liverpool formasıyla 85 maçta 22 gol kaydetmişti. Eski bir Tottenham oyuncusu olmasına rağmen henüz Tottenham adına attığı resmi bir golü yok. Genellikle kiralık olarak geçirmiş Londra'daki yıllarını. Aynı durumda olan bir diğer oyuncu da Robbie Keane. Eski ve yeni Tottenhamlı, eski Liverpoollu...

Tottenham kırmızılarla karşılaştığı son 10 lig maçında sadece bir kez kazanabildi. O da az önce bahsettiğim White Hart Lane'deki 2-1 biten karşılaşmaydı. Fakat aynı zamanda geçen sene Lig kupasında Tottenham 4-2'lik bir galibiyet aldı. 38. dakikada Pavlyuchenko'nun attığı golle öne geçtikten 4 dakika sonra Campbell farkı ikiye çıkardı. 45. dakikada Campbell bir tane daha sallayınca skor 3-0 oldu. Kim bu Campbell derseniz, geçen sezon Berbatov'a karşılık Manchester United'dan kiralık olarak gelen genç bir forvet. Yanılmıyorsam bu sezon Hull City'nin başarısı için ter dökecek. Liverpool 49'da Plessis'le skoru 3-1'e getirse de Pavlyuchenko'nun 52. dakikadaki golüne engel olamadılar. 63'de Hyypia skoru belirledi. Buyrun buradan yakın.

Tottenham 11 maçtır kendi sahasında kaybetmiyor. Bu 11 maçın son 6'sını da kazandı. En son 30 Kasımda Everton'a 1-0 kaybetmişti.

Geçen sezona tarihinin en kötü başlangıcını yapmıştı Tottenham. Sekiz maçta sadece iki puan topladıktan sonra Harry Redknapp göreve geldi. Onunla birlikte çıkılan 30 karşılaşmada 49 puan toplayarak ligi 8. bitirdi. Son haftalarda UEFA'ya kalma şansı da oldu ama 8.'likle yetinmek zorunda kaldı.

Tottenham'da Liverpool'a karşı son hat-trick yapan isim Jimmy Greaves'ti. Sene taa 1963. 4 gol atmış kendisi o maç ve Tottenham 7-2 kazanmış. Güzel günlermiş...

Liverpool son 11 lig maçının birinde berabere kaldı, geriye kalan 10 maçı kazandı. Geçen sezon 77 gol attı ki 1990/1991'den beri ulaştıkları en yüksek rakam buydu.

Gelelim çok enteresan bir istatistiğe. Jamie Carragher 11 yıllık Liverpool kariyerinde sadece 3 gol atma başarısı göstermiş. İlginç olan bu değil, ilginç olan Tottenham maçlarında ikisi White Hart Lane'de olmak üzere kendi kalesine 3 gol atması. Seviyoruz seni Carragher.

Geçen sezon Tottenham adına en çok gol atan isim Darren Bent'di. 12'si ligde olmak üzere 17 gol kaydetti. Şimdi kadroda bulunmuyor. Onu takip eden 5'i ligde olmak üzere 14 gol atan Pavlyuchenko. Liverpool'da ise Gerrard 16'sı ligde olmak üzere 24 gol, Torres ise 14'ü ligde olmak üzere 17 gol kaydetti.

Benitez Liverpool'daki kariyerine 5 sene önce bir Tottenham maçıyla başladı. Maç Londra'da oynandı ve 1-1 berabere bitti. Liverpool Cisse ile 1-0 öne geçse de, şimdi de Tottenham kadrosunda bulundan Jermaine Defoe skoru eşitledi.

Liverpool Premier Lig tarihinde sadece 2 açılış maçını kaybetti. Bunlardan biri 1992'deki Notthingham Forest maçı, diğeri de 2003'teki Chelsea karşılaşmasıydı.

Kırmızılar 2003'ten beri sezonun ilk maçını kendi sahasında oynamıyor. Toplamda 12 kere deplasmanda oynamışlar ilk maçı. Gel gelelim bu konuda rekor 13 maçla Tottenham'da. Bu maçla eşitlenecek. Önümüzdeki sezon biri rekoru ele geçirecektir.

Tottenham son 12 açılış maçının sadece ikisini kazanmış. İyiymiş...

Torres Tottenham'a karşı oynadığı 3 maçta da gol atmış. Severim Torres'i ama yapma canım, yapma güzel evladım. Başka takım mı yok allasen? Torres demişken 2013'e kadar süren yeni bir sözleşmeye imza attığını da belirtelim.

Liverpool geçen sezon deplasmanlarda 36 gol atmış. Gel gelelim Tottenham geçen sene kendi evinde sadece 10 gol yemiş ki Tottenham tarihinin rekorlarından biri. Geçen seneki kötü performansa rağmen içeride iyi bir performans gösterdiler.

Resimde Tottenham'ın forvet ikilisini Defoe-Crouch olarak gösterse de, ben Redknapp'in maça Keane-Crouch ikisiyle başlayacağını düşünüyorum. Ayrıca resimde Bold olarak yazılmamış isimler oynaması kesin olmayanlar.

Transferlere değinecek olursak;
Liverpool:
IN: Glen Johnson (Portsmouth, undisclosed), Chris Mavinga (Paris St Germain, undisclosed), Alberto Aquilani (Roma, undisclosed)
OUT: Paul Anderson (Nottingham Forest, £250,000), Alvaro Arbeloa (Real Madrid, undisclosed), Xabi Alonso (Real Madrid, undisclosed)

Tottenham:
IN: Kyle Naughton (Sheffield United, undisclosed), Kyle Walker (Sheffield United, undisclosed), Peter Crouch (Portsmouth, undisclosed), Sebastien Bassong (Newcastle United, undisclosed)
OUT: Ricardo Rocha (released), Danny Hutchins (Yeovil Town, undisclosed), Didier Zokora (Sevilla, undisclosed), Darren Bent (Sunderland, rising up to £16.5m), Kyle Walker (Sheffield United, loan back)

Şimdilik bu kadar. Umarım Tottenham lige iyi bir başlangıç yapar da, keyifli bir pazar günü geçiririm.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License