10 Temmuz 2008

Bayram Tutumlu'nun Antu.com ile ropörtajı


Antu.com: Aylardır Mehmet Aurelio`yu başka takımlara transfer etmek için uğraşıyorsunuz. Hatta kulübümüz sizi "Aurelio`nun aklını çelmek" suçlamasıyla UEFA`ya şikayet edeceğini bile söyledi. Siz gerçekten Mehmet istemediği halde aklını çelerek mi Real Betis`e transfer olmasını sağladınız?


Bayram Tutumlu: Bunlar tamamen hayal ürünü. Mehmet Aurelio, kişilikli, karakterli bir insandır. Bu transfer tamamen onun isteğiyle gerçekleşmiştir. Benim onun aklını çelme gibi bir durumum olamaz. Marco kendisine diğer bazı futbolculara verilen değer verilmediği için, basite alındığı için ayrılmıştır.


Ben geçen sezonun devre arasında başkan Aziz Yıldırım`la görüştüm. "Aurelio`nun sözleşmesi bitiyor, bunu uzatalım, teklifler var" dedim. Aziz Yıldırım bana kızdı, sinirli davrandı. Olabilir davranabilir. Ben bunun üzerine kardeşi Ali Yıldırım`la görüşmeleri sürdürdüm. Ali Yıldırım, başkanla aramızda köprü vazifesi yaptı. Hatta bu iş için Türkiye`ye geldim, ofisinde Ali Yıldırım`la görüştüm Aurelio`nun teklif beklediğini söyledim. Ancak hiç bir gelişme olmadı.


Herhalde yönetim Aurelio`nun Euro2008`de bu kadar iyi performans göstereceğini düşünemedi. Şampiyonadan sonra Mehmet`e 7-8 tane çok ciddi teklif yapıldı. Ancak Marco`nun isteğiyle kulübün teklifini 15 gün bekledik. Fakat yine ilgilenen olmadı. Sonunda telefonla bir teklif yaptılar. Biz aramızda artık güven ortamı kaybolduğu için teklifi faks çekip resmileştirmelerini istedik, yapmadılar. Herhalde Aragones`e, Guiza`ya öyle bir yoğunlaşmışlardı ki Aurelio konusunda hiç bir şey yapmadılar.


Bunun üzerine artık yapacak bir şey kalmadığı için Mehmet Real Betis`le anlaştı. Fenerbahçe`de ve Türkiye`de çok mutlu olmasına rağmen sözleşmeyi imzaladı çünkü ciddiye alınmadığını hissediyordu. Hatta imza atıktan sonra bile bana, "Şimdi Türkiye`yi bırakıp gidiyorum, Fenerbahçe`yi çok seviyorum. Çok üzülüyorum. Keşke teklif yapsalardı" dedi.


Antu.com: Bütün bu olanlar sizi taraftarın gözünde Fenerbahçe düşmanı yaptı. Siz bir menajersiniz Fenerbahçe gibi büyük bir kulübü bu derece karşınıza almak doğru mu?


BayramTutumlu: Benim Fenerbahçe`ye düşmanlık yapmam söz konusu olamaz. Benim Fenerbahçe`de dostlarım var. Bunu akla getirmek bile mantık dışıdır. Ben Fenerbahçe düşmanı olsam, Aziz Yıldırım istifa ettiğinde Marco`nun haberi olmadan Fenerbahçe ile sözleşme yenilemezdim.


Olay şöyle oldu. Ben Aziz Yıldırım istifa ettiğinde kendisiyle görüşmeye gittim. Yanında Ali Koç vardı ve kendisini istifadan vazgeçirmeye çalışıyordu. Yanlarına girdiğimde Aziz Yıldırım gözlerime baktı ve bana "Nobre gitti bari Marco gitmesin" dedi. Ben de "Başkanım söyleyin sözleşmeyi hazırlasınlar, ben imzalayayım" dedim.


Sözleşme hazırlandı ve ben TSİ 11:00`de sözleşmeyi Aurelio adına onun haberi yokken imzaladım. O sırada Brezilya`da saat 03:00`tü ve Marco mışıl mışıl uyuyordu.


Tekrar ediyorum Marco`nun transferi tamamen kendi isteğıiyle olmuştur ve benim Fenerbahçe düşmanı olmamla bir ilgisi yoktur. Böyle bir düşmanlık söz konusu da değildir.


Antu.com: Çeşitli iddialar ortalıkta dolaşıyor. Bunlardan biri de kulübümüzün Aurelio`ya 2, size de 1 milyon Euro teklif ettiği buna rağmen sizin teklifi kabul etmediğiniz yönünde. Bu doğru mu?


Bayram Tutumlu: Bütün bunlar hayal ürünü. Ben Marco`nun menajerliğinden önce ağabeyiyim. Beni tanıyanlar bilir. Paraya ihtiyacım yok. Ben bu işi para için yapmıyorum. Marco`nun transferinin de parayla bir ilgisi yok. Marco para için değil, kendisiyle ilgilenilmediği için Betis`e gitti.


Antu.com: Real Betis`in yabancı hakkının dolu olduğu, Aurelio`yu AB statüsünde oynatmak zorunda olduğu ancak bunun için de kulübümüzün izni gerektiği söyleniyor. Bu konuya da açıklık getirir misiniz?


Bayram Tutumlu: Keşke Marco`nun burada karşılanışını görseydiniz. Sanki Maradona gelmiş gibi karşılandı. Marco Real Betis`in bu sezon yaptığı en önemli transferdir. Gerekirse 2 yabancıyı gönderirler onu yine oynatırlar. Marco`nun böyle bir problemi olmayacak.


Mehmet Aurelio ve Bayram Tutumlu ile yaptığımız telefon görüşmesi doktorla olan randevularından dolayı burada sona erdi. Umarız Aurelio`nun transferindeki belirsizlikleri bir nebze aydınlatırız ve kulübümüzün konuyla ilgili bir açıklama yapmasına neden oluruz ve her iki tarafın da ağzından konuyu öğrenme şansına sahip oluruz.

Homer Simpson

Pırasa!

Vatan gazetesinden Feridun Niğdelioğlu, Aurelio'nun Fenerbahçe'den gitmesindeki esas etkenin Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına yaptığı ziyaretler olduğunu yazmış.

"...Menajer Bayram Tutumlu, Aurelio’yu F.Bahçe’den koparan olayı VATAN’a anlattı. İşte Yıldırım’ın 23 Şubat’taki Bursa maçından sonraki fırçası:

“Aziz Yıldırım, Bursa maçında soyunma odasına girip futbolculara böyle bağırmış ve ’Ayağınızı denk alın’ demiş.. Bu tehdit, Aurelio için sonun başlangıcı oldu..”
“Zico da Aziz Başkan’ın fırçalarından bunalmıştı.. Ama o da kolayını bulmuş, her baskında odasına kaçıp oyuncularını Yıldırım’la başbaşa bırakmış..”
“Appiah, Kezman, en son Emre hep 3-3.5 milyon Euro’ya anlaştı.. Aurelio ise her sezon 34 maç oynayıp onların 3’te 1’i kadar almaya katlanamadı.”

“Yıldırım, bu fırçaların takımı motive ettiğini sanıyor ama etkisi tam tersine oluyor.. Hatta Aurelio bu seanslardan Zico’nun da bıktığını ve başkan gelir girmez kendi odasına kaçtığını, fırçayı da oyuncuların yediğini anlatıyordu.. Antrenör Edu’nun ayrılmasının nedenlerinden biri de başkanla yaşadığı tartışmaydı. Edu başkanın soyunma odasına girmesine tepki koyan tek isimdi, o da gönderildi zaten... Başkan Yıldırım bakalım Aragones geldikten sonra artık soyunma odasına girebilecek mi?”

“Fenerbahçe ile FIFA’lık olacağız. Ama FIFA öncelikle futbolcu haklarını koruduğu için Aurelio oynayabilecek.. Betis de FIFA ile temas kurdu, yoksa 3+1 yıllık sözleşme imzalamazlardı. Aurelio yarın yeni takımıyla idmanlara başlayacak. Ben Aziz Bey’i çok uyardım. 6 ay önce 1.1 milyon Euro olan ücretinin iyileştirilmesini istedim. Yıldırım ise ‘Aurelio’yu bizden kimse alamaz kardeşim, sen işine bak’ dedi. İşler bu noktaya geldi. Aurelio’nun kızdığı bir nokta da F.Bahçe’ye gelen her yabancının 3 milyon Euro’nun üstünde ücret almasıydı. Aurelio ise sezonun bütün maçlarında oynamasına karşın, onların 3’te 1’i kadar para almayı gururuna yediremedi. ”
"

Bana gerçek dışı göründü biraz. Gerçeklik payı varsa Aziz Yıldırım'a takım motivasyonunun nasıl sağlanacağını birinin anlatması lazım demiştim. Gerçeklik payı fazlaymış. Bayram Tutumlu yapmış açıklamayı.
Azarlamayla motivasyon olmaz! Karşındaki adamlar çocuk değil... Kulüpten açıklama gelir bugün, ona göre yorumlarız olayı.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License