09 Mart 2009

Kocaelispor 1-0 Eskişehirspor (2)

Sağolsun 'Pivot Santrafor' işin futbol kısmından bahsetmiş. Ben de biraz tribün kısmına değinmek istiyorum. Eskişehirsporlular kalabalık gelmiş. Kendilerine ayrılan bölümü fazlasıyla doldurdular. Duyduğumuza göre de dışarda kalanlar varmış. Bravo Es Es taraftarına...
Maçtan önce meraklandığım kısım ex-kardeş(!)'e nasıl davranılacağıydı. Eskişehirsporlular ufak bir beklentiyle gelmiş sanırım. Maçtan önce haklarında yapılan olumsuz tezahüratlara "Helal olsun size, helal olsun!" şeklinde yanıty verdiler. Kocaelisporlular ise açık konuştu: "Kardeşlik öldü, Allah rahmet eylesin!"
Kocaeli tribünleri durgundu. Anlaşılmayan bir hava vardı. Takım yüklenmeye başladığında, 12. adam sahaya indi ve takımına yardımcı oldu. Eskişehirsporlular ise görüntü var ses yok kıvamındaydı. Bir iki pozisyon dışında pek etkin olamadılar.
Eskişehirsporlularla birlikte Bursasporlu bir kaç kişi de gelmiş. Nitekim Eskişehir tribününde Bursa bayrağı açıldı. Biz ilkin Es Esliler açtı sansak da yanılmışız.
Kocaelispor'un kazanması çok iyi oldu. Yürüyedur Körfez!

Not: Bu arada değinmeden edemeyeceğim. Eskişehirspor basketbol takımından bozma gibi. Kaleci, defanstaki Vucko, forvette Batuhan Kocaelisporluların yanında bir hayli iri kıyım kaldılar.

Kocaelispor 1-0 Eskişehirspor


Galatasaray ve Bursa deplasmanlarından 4 puan çıkarmayı başaran Kocaeli takımı, Eskişehir maçında da tribünleri her zamanki gibi dolduran taraftarları ile bütünleşmişti. Bu maçta alınacak 3 puan kümede kalma umutlarını arttıracaktı. zaten kocaelispor, ikinci devrenin başından itibaren, erhan altın hoca ile, daha çok mücadele ediyor ve iyi futbol oynuyordu. devre arasında takımın yarısı ile yollar ayrılmış ve neredeyse yepyeni bir kadro kurulmuştu.
maçın ilk yarısında kocaelispor çok üstündü. oyuncular biraz becerekli olsa ilk yarı 3-0 gibi bir skorla bitebilirdi. Daha hemen başında kornerden muhammet'in kafa vuruşu direkten oyuna gerid döndü. sonra adem çalık-ki tribünler tarafından da çok eleştirildi- soldan kesilen topu altı pastan dışarıya vurmayı başardı. Tribünden görebildiğim pozisyonun biraz çaprazda olduğuydu ama evde maçın özetini izlediğimde ne kadar net bir pozisyon olduğunu daha iyi anladım. Taner Gülleri'nin sağ çaprazdan cezasahasına girip altıpas köşesinde 2 oyuncuyu çalımlayarak sağ ayağının dışıyla topu uzak direğin dibinden dışarıya vurduğu pozisyon, gol olmasa bile görülmeye değerdi. Taner'in bir de ceza sahası çizgisi üzerinde düşürüldüğü poziyon var, muhtemel faul, içerdeyse penaltı. maçın ikinci yarısında ise eskişehir daha etkiliydi. batuhan ile bir topları da direkten döndü. ilk 15 dakika iyi yüklendiler ama el saka'nın atılması ile onlar da çek,lmek zorunda kaldılar. Flamboynat Striker ile beklenen golün geleceğinden emindik. bu maç berabere bitse yazık olurdu Kocaeli'ye. Tabi şimdi bunu burda söylemek kolay ama maçı seyrederken yanımdakilere "golün dakikasi 82" demek geçmişti içimden. ve 83. dakikada Taner Gülleri sahneye çıktı ve güzel bir kafa vuruşuyla beklenen golü kaydetti ve sevincini tribünlerle kaynaşarak yaşadı.
Eğer bu hırs ve azim devam ederse kocaelispor kümede kalmayı başarabilir. haftaya oynanacak Fenerbahçe maçı ise çok zor..iki hafta sonra İsmetpaşa Stadı'nın konuğu ise ankaraspor..



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License