25 Şubat 2008

Kaptan Mehmet


Anadolu kulüplerinin maddi durumu malumunuz. Bir çoğunun taraftar desteği yok denecek kadar az. İçerideki maçlarını boş tribünlere oynuyorlar, kombine alan yok, forma satışı desen yok... Eğer şehirde zengin biri varsa ve yüreğinden 3-5 kuruş kopuyorsa veriyor. Biraz belediyeler, biraz futbol federasyonu... Kendi yağlarında kavrulmaya çalışıyorlar.

İşte bu durumda bir takımdı Malatyaspor, ve bu takımın golcüsüydü Taner. Bir iki kelimeyle futbolcu gözünden gördük bir de maddi zorluğun ne olduğunu:
"Biz sezon başından beri aynı formalarla maça çıkıyoruz! Hava soğuk, biz kısa kollu formalarla maça çıkıyoruz, ikinci bir formamız yok! Bu ayıpta Malatya'ya yeter! Gemi su aldı, batmak üzere... Battı hatta! Bir tek bacası dışarıda!"
Bu sözler yaklaşık 2-3 ay önceki konuşmasından aklımda kalanlar. Bunları söylerken ki yüzü de aklımda. Gözleri kızarmış, çok üzülüyor takımına belli...

Bir benzeri sahne de Kayseri Erciyesspor - Orduspor maçında meydana geldi. Kaptan Mehmet'in kafası yarılmış, tedavisi yapıldıktan sonra oyuna dönmek için bekliyordu. Dönemezdi. Çünkü formasına bir iki damla kar bulaşmıştı. Yedek kulübesine döndü, forma istedi. Forma yok cevabını alınca yerden aldığı çamuru formasına sürerek, kan lekesini kapattı ve oyuna dahil oldu.

O formaya dökülen kan da, sürülen çamur da o formayı şanlı yapmaya yeter. Fakat bu kulüpleri bu hale düşürenlerin üzerine düşen çamur nasıl silinir?
Kaptan Mehmet ve diğerleri... Bu onurlu mücadelenizde her zaman yanınızdayız!

UEFA Eşleşmeleri


Anderlecht - Bayern Münih
Olympique Marseille - Zenit St. Petersburg
Fiorentina - Everton
Bayer Leverkusen - Hamburg
Tottenham Hotspur - PSV Eindhoven
Benfica - Getafe
Glasgow Rangers - Werder Bremen
Bolton Wonderers - Sporting Lisbon

Tottenham açısından bakacak olursam gayet iyi bir kura. Bu sezon PSV'yi Fenerbahçe karşısında canlı izleme şansı da buldum. Tottenham kalitesiyle bu turu atlar, atlayamazsa benim açımdan çok büyük bir süpriz olur.
Akla ister istemez şöyle bir soru geliyor: "Acaba Juande Ramos bıraktığı yerden devam mı edecek?"
Mağlumunuz Sevilla'da görev aldığı son iki senede de UEFA kupasına uzandı. İnşallah diyorum...

İlk maçlar 6 Mart'ta rövanşlar ise 12 Mart'ta oynanacak.

Adnan Polat


Galatasaray bugünlerde hareketli günler geçiriyor. 5-1'lik Bayer Leverkusen mağlubiyetinden sonra başkan Özhan Canaydın başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Bu hafta da şimdiye kadar ligde 12 puan toplayabilen Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup oldu. 
Fenerbahçe'nin mağlup olduğu bu haftada Galatasaray'ın da lig sonuncusuna yenilmesi geçen senelerdeki olayları tekrardan hatırlamamıza sebep oldu. Hatırlarsak eğer şampiyonluk için yarışan iki takımdan biri puan kaybettiğinde, diğeri de onu üzmez o da puan kaybederdi. Yine aynısı oldu.
Gelelim asıl habere, Adnan Polat başkanlık için aday olacağını açıklamış. Zaten Özhan Canaydın'ın altında çalışmak istemediği her halinden belliydi. Galatasaray açısından bakarsak olaya ben bir Fenerbahçeli olarak hayırlı bir iş olmayacağı görüşündeyim. Galatasaray camiasında sadece Özhan Canaydın'a değil, Canaydın'ın listesindeki kimseye güven yok. Canaydın için belirttiğim gibi camiayı karşınıza alırsanız, görevde kalmanız uzun sürmez.
Galatasaray'da Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları öncesi bu gibi gelişmelerin yaşanması oyuncuları nasıl etkiler bilemiyorum fakat olumlu etkilemeyeceği kesin.

Aleksandr Kerzhakov


CM'nin yıldız isimlerinden Kerzhakov, Sevilla'da tutunamadı. Pek fazla forma şansı bulamamasının gitmesinde etken olduğu aşikar. Fakat neden Dinamo Moskova'ya transfer oldu, anlamış değilim. Pekala Avrupa'nın orta halli takımlarında forma giyebilirdi ama olmadı.
Transfer ücreti olarak 7 milyon € ödenmiş 25 yaşındaki forvete. 1-2 sene sonra tekrar Avrupa'da görebiliriz kendisini.
Kariyer olarak, 2001-2006 sezonlarında Zenit Saint Petersburg'da 159 maçta 69 gol, 2007-2008 sezonunda Sevilla ile 26 maçta 8 gol atmış. 

Kimler geldi kimler geçti


Pek belli etmesem de nostalji hastası bir adamımdır. Böyle bir bölüm oluşturup zaman zaman paylaşmak istedim.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License