08 Temmuz 2008

Kapı Göründü


Beşiktaş İbrahimler hakkında kararını vermiş. Ey terlik sen nelere kadirsin.

Resmi siteden alıntı;

Yönetim Kurulumuz bugün yapılan toplantıda, daha önce kadro dışı bırakılan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman’ın süresiz kadro dışı cezalarının devam etmesine, her ikisinin de 150 bin YTL para cezası ile cezalandırılmalarına ve de tespit edilecek bonservis bedelleri ile
satışa çıkarılmalarına karar vermiştir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,

BEŞİKTAŞ JK

Aurelio Betis'de!

Daha önceki yazılardan birinde Aurelio giderse transferlerin gölgede kalacağından bahsetmiştim. Öyle de oldu. Aurelio Real Betis ile anlaşmış. Orta sahada bu denli iyi bir oyuncunun yeri şu anki şartlarda dolmaz. Hem de Türk statüsünde olan bir oyuncu bulmamız lazım. Şöyle bir ligimize göz gezdirdiğimizde ön libero olarak iyi bir oyuncu görünmüyor. Zaten Aurelio da bu yüzden milli takımda değil miydi?

Fenerbahçe için çok büyük bir kayıptır. Gittiği yerde de başarısız olacağını sanmıyorum, hatta ihtimal vermiyorum. Çok arayacağız bu adamı.
Eğer bu haber yalansa dünyanın en büyük götü olmaktan kıvanç duyarım. İnşallah yalandır.

Kezman'a gün doğdu!

Bu sezon için Kezman hakkındaki düşüncem, "Eğer sezona iyi başlarsa devamını getirebilir ama geçen sezondaki gibi başlarsa, devre arası bavulunu toplar." şeklindeydi. Geldiğinden beri çift forvet isteğiyle yandı tutuştu.
Oynayamaz tek forvet. Topu ayağına aldığında arkadaşlarının hücuma katılmalarını beklemiyor. Hemen kaleye yüzünü dönmeye çalışıp, çalımlarla golü bulmaya çalışıyor. Çoğu zaman da başarılı olamıyor. Geçen sezon boş kaleye kaçırdığı golü tamamen özgüven eksikliğine bağlıyorum. Aslında Güiza transferinden önce düşüncelerimin bir kısmı hala sabit. "Eğer sezona iyi başlarsa devamını getirir" Dikkat ettiyseniz getirebilir demiyorum, getirir diyorum. Bu sezon ilgi ondan Güiza'ya doğru kayacak ve biraz olsun üzerindeki baskı azalacak. Zaten çift forvetli bir sistem olduğu için iyice rahatlamıştır. Yanında bu derece güçlü bir forvet ve kesmek olduğu, müthiş çıkış yapan bir Semih olduğu için, çok çalışmak ve başarmak zorunda.
Beklenen patlamayı bu sezon yapacaktır.

Güiza Fenerbahçe'de!

Burada kariyerine değinmek istemiyorum. Zaten her televizyon programında içi dışına çıkarılacaktır. Ben Fenerbahçe açısından bakmak istiyorum olaya. Aragones İspanya milli takımındaki gibi, çift forvet oynatacak Fenerbahçe'yi. Güiza güçlü olduğu gibi aralara iyi giren bir oyuncu. Yanında Semih veya Kezman'la iyi bir ikili olacaktır. Çift forvet olması, Kezman'ın oynama olasılığını arttırıyor. Tabii ki hazırlık maçlarında bir deneme yapılacaktır. Hangisinin daha etkili olduğu görülecektir fakat benim gönlüm Semih'ten yana. Hangisi daha yararlı olacaksa o oynasın.

Transfer için harcanan meblağ normal. Geçtiğimiz senelerde bir gol kralı daha ülkemize gelmişti, bu tip bir bonservis bedeliyle... Mario Jardel. Fakat Güiza İspanya gol kralı olup geliyor. Geride bıraktığı forvetlerden çoğu Türkiye'ye gelmeyi kabul etmeyecek düzeyde. Bir forvet için futbolunun en verimli zamanlarında. 4 yıllık sözleşme imzalanmış olması da sevindirici.

Bu transfer sadece Türkiye'de değil, dünyada ilgi uyandıracaktır. Umarım verdiğimiz paraya değer ve leblebi gibi gol atar, asist yapar. Hoşgeldin!

Luka Modric

Tottenham'ın yeni transferi. Bu çocuk için çok olumlu şeyler söyleniyor. Geleceğin yıldızlarından biri olacağı üzerinde herkes hemfikir. Biraz kariyerinden bahsedecek olursak;
Tottenham Modric'in dördüncü takımı olacak. Tottenham'dan önce Dinamo Zagreb, Zrinjski Mostar ve Inter Zapresic formalarını giydi.

2002 yılında yani henüz 16 yaşındayken Zagreb ekibiyle sözleşme imzaladı. Zagreb genç takımında bir sezon geçirdikten sonra Zrinjski Mostar kulübüne kiralık olarak gönderildi. Zrinjski bilmeyenler için Bosna Hersek birinci liginde mücadele eden bir kulüptür. burda potansiyelini hemen gösterip daha 18 yaşındayken Bosna'da yılın futbolcusu seçildi. İlginçtir ki Bosna ekibinden kulübüne döndükten sonra "Eğer Bosna'da oynayabildiyseniz her yerde oynarsınız" açıklamasını yapmış. Ne demek istediği hakkında en ufak bir fikrim yok.

Sonraki sezonu yine kiralık olarak ama bu kez ülkesinde hatta Zagreb yakınlarındaki Inter zapresic'de geçirdi. Burada sergilediği performansla takımının ikinci olmasına katkı sağladı. Sezon sonunda ise otoriteler onu 2004 yılının gelecek vaad eden hırvat futbolcusu seçti. Zagreb'e döndüğünde bir daha kiraya gitmeyeceği kesindi. Dinamo ondan uzun süre faydalanmak istiyordu ama işler pek istedikleri gibi gitmedi.

Tottenham bu genç yıldızı nisan ayının sonlarına doğru £16.5 milyon karşılığında kadrosuna kattı. Üstelik 6 yıllık sözleşme imzalayarak gelecek planlarının bu çocuk üstünde şekilleneceğini ortaya koydu.

Modric forvet arkasında oynuyor. Oyun kurucu olarak oynamayı sevdiği biliniyor. Her iki ayağını da iyi kullandığı için ortasahanın kanatlarında da ondan faydalanılabilir ama amc de olduğu kadar etkili olacağını sanmam. En önemli özellikleri topsuz alanda çok iyi pozisyon alması ve oyunu iyi okuyup, ona göre gidişatı değiştirebilmesi. Kısaca 10 numara diye tabir edilen bölgedeki oyuncudan ne beklerseniz o.

Bu sene Euro 2008'de başarılı bir grafik çizdi. Umarım Tottenham'a hayırlı olur. Bu arada son resimdeki benzerlik de dikkat çekici.

Galatasaray da hazırlık maçı programını açıkladı


13 Temmuz 2008 19:00 (CET)
GALATASARAY - VFB HOMBERG
PCC STADION (DUISBURG)

16 Temmuz 2008 19:00 (CET)
GALATASARAY - PADERBORN
PARAGON ARENA (PADERBORN)

19 Temmuz 2008 17:30 CET
GALATASARAY - LOKOMOTIV SOFIA
OER ERKENSCHWIK (BOCHUM)

23 Temmuz 2008 19:00 CET
GALATASARAY - GENT
MONCHENGLADBACH WEGBERG STADIUM (WEGBERG)



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License