04 Eylül 2009

2009/2010 öncesi gidenler

Gelenlerin yanında bir de kulüpten ayrılanlar oldu. Öncelikle başa bela Gilberto serbest bırakıldı. Kadroya bile giremediği halde çok bile kaldı. Serbest bırakıldıktan sonra memleketine döndü ve Cruzeiro ile anlaştı. Ricardo Rocha, defans krizinin yaşandığı bir dönemde Tottenham'a katıldı. Birkaç maç görev alsa da çok yetenekli bir oyuncu değildi. Mevkinin esas sahipleri dönünce kulübeyi bile göremez oldu. Bu transfer dönemi başında serbest bırakıldı. Standart Liege forması giyiyor şimdi. Genç takımdan da oldukça fazla oyuncuya teşekkür edilerek gönderildi. Bu oyunculardan S. Dawkins, K. Fraser-Allen, C. Hughton, D. Hutchins Yeovil'le anlaştı. D. Hutton, J. Maghoma, T. Mtandari, S. Asajile, M. Clare, J. Dalton, A. Shehu ise hala kulüp arıyor.

Troy Archibald-Henville her sene olduğu gibi bu sene de kiralık olarak gönderildi. Bu sene de Exeter formasını terletecek. Defansta oynuyor bilmeyenler için. Kaleci Ben Alnwick de kiralık gidenlerden. Norwich City ile anlaştı. Diğer kalecilerden David Button Crewe'e, Oscar Jansson Exeter'e gitti kiralık olarak. Jack Livermore Derby'e, Jonathan Obika Yeovil'e, Adel Taarabt QPR'a kiralandı. Bu isimlerin arasında gelecek için en umut vereni tabii ki Adel Taarabt. QPR'da iyi başlamış duyduğuma göre. Jack Livermore da bir başka umut veren isim. Maç tecrübesi kazanmaları iyi olacak. Jamie O'Hara da kiralık olarak Portsmouth'a katıldı. Yönetim ona bir kıyak yaparak kulüpte hala yeri olduğunu, sadece maç kondüsyonu kazanması için gönderildiğini belli etti. Kiralık olarak Portsmouth'la anlaşmadan hemen önce sözleşmesini uzattı.

Satılan futbolcular da oldu tabi. Bunlardan getirisi en fazla olan Darren Bent oldu. 16.5 milyon pound'a Sunderland'li oldu. Gönderilmeden önce onu Çin'de oynanacak hazırlık maçlarının kadrosuna almayan Harry Redknapp'e ve onun için gelen teklifleri düşük bulduğu için reddeden başkan Daniel Levy'e twitter sayfasından saydırdı. Her ne kadar kulübün resmi sitesinden bir özür mesajı yayınlasa da iş işten geçti tabi. Bu yönetim ve bu hoca takımın başındayken onu bir daha Tottenham formasıyla görmemiz zor. Sunderland'deki kariyerine de iyi başladı. Bolton ve Chelsea'ye birer gol iteledi.

Kevin Prince Boateng Portsmouth yolunu tuttu. Geçtiğimiz sezon Borussia Dortmund'a kiralanmıştı. Hava değişimi iyi gelir, kendini toplar diye umuyorduk ama Dortmund'ta da kadroya giremedi. Üstüne üstlük bir de sakatlık geçirince Borussia sezon sonunda onu kadrosuna katmakla hiç ilgilenmedi. 4 milyon pound ödedi bu transfer için Pompey. İyi para. Hele bir de Niko Kranjcar'ın 2.5 milyona geldiği düşünülürse çok güzel. Pascal Chimbonda Tottenham'dan Sunderland'e geçmişti hatırlarsınız. Yarım sezon oynadıktan sonra Tottenham yeniden kadrosuna kattı. Yarım sezon da Tottenham'da oynadıktan sonra Blackburn yolunu tuttu. 1.8 milyon maliyeti. Eğer Rovers onu sol bek oynatmak için aldıysa sabır diliyorum kendilerine. Bir başka bek, ki ben kendisinden umutluydum, Chris Gunter 1.75 milyona Notthingham Forest'lı oldu. Juande Ramos döneminde kadroya katılmıştı. İlerleyen zamanlarda tekrar Tottenham'da görmek isterim.

Bu transfer döneminin en çok para getiren ikinci oyuncusu Didier Zokora. 8.5 milyon Pound'a Sevilla'nın yolunu tuttu. Bana kalırsa Huddlestone'dan daha iyi oyuncu şimdilik ama iyi bir teklif olduğu için satıldı. O da teklifi duyduğunda gitmek istediğini iletmiş zaten. Hayırlısı olsun.

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License