14 Nisan 2008

Penaltı pozisyonu


Mağlumunuz Ankaraspor maçında bir penaltı krizi yaşadık. Alex ve Kezman, ikisi de kariyerli ve tecrübeli oyuncular... Kenarda Zico, futbolculuğuna kimse bir şey diyemez, hoca olarak da yaptıkları ortada... Gel gelelim sahada öyle acemice bir iş yapılıyor ki, rakibin şampiyonluk umutları iyice artıyor. Takımın penaltıcısı belli, Alex! Fakat Kezman efendi geliyor topu istiyor. Yahu penaltıdan bir gol atınca Avrupa'nın büyük takımları peşinden mi koşacak? Bırak atsın işin 'ustası'! Yada sonradan girip ben de gol attım, Semih'ten iyiyim mesajı mı vermeye çalışıyorsun? Yapma gözünü seveyim.
Penaltı kullanış stiline gelince, Sevilla maçında das korkutmuştu beni ama o zaman attı. Bu sefer de korkuyordum, korktuğum başıma geldi. Ağları delmeye mi çalışıyorsun evladım? Kaleyi mi sökeceksin yerinden? Eşşek kadar kale, seç bi köşe yuvarla oraya, al sana mis gibi gol! Spekteküler bir penaltı atmak istiyorsan, yaprak vuruşu yap, neden abanıyorsun?
Forvet dediğin adam istediğin kadar yetenekli olsun, penaltı kaçıramaz arkadaş! Hele ki dışarı vuramaz! Sen önünde kimse yok, kaleci çizgiye hapisken gol atamıyorsan neyi atacaksın? Kezman'ı çok severdim Fenerbahçe'ye gelmeden önce. Geldiğinde de çok sevinmiştim. Gel gör ki kredisini öyle bir tüketti ki, artık gidebilir. Hatta gitsin! İsterse bundan sonraki her maçta 10'ar tane gol atsın, farketmez.
Alex pozisyon için şunları söylemiş: "Hakem penaltı noktasını gösterince hemen yerimi aldım ancak Kezman benden topu istedi. O, istedikten sonra benim kendisini geri çevirmek gibi bir davranışım olamazdı. Çünkü, bu sefer de aralarında problem var şeklinde spekülasyonlar doğacaktı. Bu nedenle Kezman'ın atışı kullanmasına izin verdim. Gerçekte onun benden topu istemesi hataydı."
Zico'nun bu olaya müdahale etmemesi de çok ilginç. Kenardan bir ıslık çalsa, Kezman'a bırak o topu dese, şimdi bunların hiç birini konuşmamış olacaktık.

Henri Saivet


Fransa'nın yeni yıldızı diyorlar onun için. 26 Ekim 1990 doğumlu, yani neredeyse 91'li! Bordeaux forması giyiyor. Bordeaux tarihinin en genç profesyonel sözleşme imzalayan oyuncusu. Thierry Henry'e benzetiliyor stili. Kolay kolay yıkılmayan, teknik özellikleri yüksek ve bir o kadar da hızlı bir futbolcu. İzlemeye doyamayacağımız bir yetenek daha yetişiyor. Arsene Wenger hemen duymuş tabi bunu, Arsenal kadrosuna katmak için uğraşmaktaymış. İnşallah katamaz. Her neyse aşağıda kendisi hakkında ufak bir referans verebilecek video var. Daha fazlasını YouTube'da bulabilirsiniz.

Simon Jentzsch Trabzonspor'da


Trabzonspor Tolga'nın yerine bir kaleci ile anlaştı. Bu haber Trabzonsporlulardan çok beni sevindirmiştir, eminim. Tolga'nın kaleci veya sahanın herhangi bir yerinde oynayabilecek bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Bunu daha önce de söylemiştim. Onun yerine kim gelirse gelsin iyi bir transfer olur. Şimdiden Trabzonspor camiasına hayırlı olsun.

Simon Jentzsch kimdir?
4 Mayıs 1976 Almanya doğumlu. Boyu 1.96. Daha önce KFC Uerdingen, Karlsruher, 1860 Munchen forması giydi. Şu an Wolfsburg formasını terletiyor. Almanya 20 yaş altı milli takımında forma giyse de milli takım formasını hiç giymedi.

Geçmiş olsun Tolga


Vestel Manisaspor-Ankaragücü maçında üzücü bir olay yaşandı. Karşılaşmanın 30. dakikasında rakip oyuncuyla çarpışan Tolga hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerin ardından beyninde ödem oluştuğu tespit edildi. Doktor şöyle konuştu:
“Travmaya bağlı beyinde bir ödem var. Futbolcumuz, gözlem altında tutularak takip edilmesi gereken bir durumda. Çok ciddi değil ama yine de takip edilmesi gerekmektedir. Hafızasında problem var şu anda, olayı hatırlayamıyor. Hastamızın bu rahatsızlığı atlatabilmesi için en az 1 hafta yakından takip edilmesi gerekiyor.”

Souleymanou Kayserispor'da!


Tecrübeli file bekçisi Kayserispor ile anlaştı. Sezon sonunda bitecek sözleşmesini Denizlispor ile yenilemeyen Souleymanou önümüzdeki sezon üst sıralara göz diken Kayserispor'da oynayacak. Souleymanou iyi bir kaleci. 35 yaşında olsa da milli takımının kalesini koruyor. Denizlispor ve oynadığı diğer takımlarda ortaya koyduğu performans da ortada. Hayırlı olsun. Kayseri'nin ayak sesleri yavaş yavaş duyuluyor.

Kayserispor'dan transfer atağı


Kayserispor, yeni sezon öncesi dış transferde önemli bir gelişmeye imza attı. Sarı-kırmızılılar İngiltere Premier Ligi'nden biri forvet diğeri orta saha 2 Afrikalı oyuncu ile ön anlaşmaya vardı. Bu oyuncuların ismini açıklamayı şimdilik istemiyorlar. Eğer doğru bir haberse Kayserispor şampiyonluk için aday olmayı gerçekten düşünüyor. Mehmet Topuz ile Gökhan Ünal'ı da ellerinde tutarlarsa kadroları güçlü olur. İnşallah da olur, lige biraz daha renk gelir.

Amauri savaşı kızışıyor


Real Madrid, Chelsea ve Milan'ın ilgilendiği golcü oyuncu için şimdi de Juventus devrede. Juve başkanı Giovanni Cobolli Gigli Amauri ile ilgilendiklerini doğruluyor ve önümüzdeki günlerde Palermo ile masaya oturacaklarını söylüyor.

Amauri Carvalho de Oliveira kimdir?
3 Haziran 1980 Brezilya doğumlu.
1.88 boyunda. Bellinzona, Napoli, Piacenza, Messina, Chievo Verona formaları giydi. Şu an Palermo forması giyiyor. Bu sezon Serie A'da 13 golü var.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License