04 Eylül 2009

Niko Kranjcar

Niko Kranjcar transferi İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı. Kimi kaynaklara göre 2 milyon pound, kimi kaynaklara göre 2.5 milyon pound gibi bir rakamdan bahsediliyor. Böyle bir transfer için 3'ün 5'in hesabını yapmak doğru değil tabii ki. Sorgulanan şey, Portsmouth gibi maddi olarak sıkıntılı günler geçiren bir ekibin neden bu kadar düşük bir fiyata onu bıraktığı.

Bu soruyu Portsmouth yöneticisi Peter Storrie'ye, ki kendisi bir West Ham taraftarıdır, iletmişler. Niko'nun sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu. Nasıl bir teklifle gelinirse gelinsin Portsmouth'la sözleşme uzatmayı düşünmediğini, büyük kulüplerden gelen teklifleri değerlendireceğini söylemiş yönetime. Storrie, Tottenham'a bir oyuncu daha satma fikrini benimseyemese de önlerine gelen tek teklifin Tottenham'dan olduğunu görünce kabul etmek zorunda kalmış. Sözleşmesinin son senesini yaşayan ve uzatmayı aklının ucundan dahi geçirmediğini yönetime belli eden bir oyuncuyu satmak akıllıca bir karar lakin, onun gibi kaliteli bir oyuncu neden bu kadar ucuza satıldı. Bana kalırsa cevabı basit. Bildiğiniz gibi transfer yaz döneminin son transfer gününde gerçekleşti. Eğer satılmasaydı, devre arasına kalacaktı ki sözleşmesinin bitimine 6 ay kalmış olacaktı. Bu sayede isteyen kulüp bonservis ödemeden kadrosuna katabilecekti. Pazarlık için vakit ve Portsmouth'un elinde koz yoktu anlayacağınız.

Tüm bunları göz önüne alıp, böyle bir çalışma yapan Harry Redknapp ve Daniel Levy'i tebrik etmek lazım. Ayrıca kulüpte mutsuz olacağı belli olan bir oyuncunun önünü kesmeyen Portsmouth yönetimini...

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License