21 Mart 2008

A Milli Takım Kadrosu Açıklandı


Volkan Demirel, Mehmet Aurélio, Uğur Boral, Yasin Çakmak, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Hakan Kadir Balta, Servet Çetin, Sabri Sarıoğlu, Mehmet Topal, Arda Turan (Galatasaray), Rüştü Reçber, Serdar Özkan, Gökhan Zan (Beşiktaş), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Tolga Zengin (Trabzonspor), Gökhan Emreciksin (MKE Ankaragücü), Giray Remzi Kaçar (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Mustafa Sarp (Bursaspor), Emre Aşık (Ankaraspor), Nihat Kahveci (Villarreal), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Halil Altıntop (Schalke 04), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Tümer Metin (Larissa), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Caner Erkin (CSKA Moskova)

Sabri Sarıoğlu, Yasin Çakmak deneme için alındı sanırım, başka bir açıklaması yok. Gökhan Emreciksin'i İsmetpaşa stadında canlı izlemiştim. Gerçekten yetenekli bir futbolcu, milli formanın ağırlığını taşıyabilecek mi göreceğiz.
Mehmet Topuz çağırılmamış. Son dönemde izleme fırsatı bulamadım kendisini, performansı hakkında yorum yapamam. Ammavelakin Tolga Zengin'in çağırılmasına hiç bir anlam veremedim. Beğenmiyorum, bence yeteneksiz bir kaleci. Trabzonspor'da nasıl oynuyor anlamazken şimdi de milli takıma çağırıldı! Allah akıl fikir versin diyorum. Bu sözlerim inşallah bana kapak olur ama hiç bir ümidim yok kapak olması yönünde.
Mehmet Yıldız'da beğenmediğim başka bir futbolcu. Küçük takımların büyük oyuncusu olmaktan öteye gidemez bence. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'da oynayamaz, oynamamalı.

Yorumlarıma yakın bir yorum da Alper Öcal'dan gelmiş;
"Mehmet Demirkol ligin bu denli çekişmeli, bir çok oyuncunun performans patlaması yapmasının sebebi olarak Euro 2008 yolunda oluşumuzu gösteriyordu. Haklıydı da… Ama Euro 2008 için değerlendirme ve seçmeyi yapacak antrenör için bunların pek bir önemi yok gibi.

Zira ülkenin en formda üç yerli hücum oyuncusu Semih Şentürk, Ümit Karan ve Burak Yılmaz kadroda yoklar. Yerlerine sürekli inişli çıkışlı grafiği olan Gökhan Ünal ve Schalke’de forma bulamayan Halil Altıntop var.

Formunun zirvesindeki Mehmet Topuz yok. Yerine daha birkaç hafta önce kadro dışı bırakılmış, bu senenin en kötü bireysel performansına sahip olan oyunculardan biri olan ve son maçında da en hafif tabiriyle rezalet bir oyun ortaya koymuş olan Sabri Sarıoğlu var.

2 senedir Kayserispor’da başarıyla oynayan, ligin en az gol yiyen savunmalarından birinin vazgeçilmez ikilisi olan Ali Turan ve Aydın Toscalı ile son zamanlarda Galatasaray’da form tutmuş Emre Güngör yok. Ama ne performansıyla ne de potansiyeli ile milli takımı hak eden Emre Aşık var.

Mourinho daha toy bir antrenörken ve Benfica’yı çalıştırırken “savaşa sadece güvendiğim adamlarla giderim” demişti. Fatih Terim’in de kontenjanı olacak haliyle; ancak hak edenlerin hakkını yiyecek kadar değil.

Bu kadarı fazla. "

Halil Altıntop


Alman Bild gazetesinin haberine göre, Halil Altintop Fenerbahçe ile anlaşabilirmiş. Schalke'de 90 dakika oynayamadığı için, 90 dakika oynayabileceği bir takıma gitmek istiyormuş. Hayırlısı diyorum... Gelsin mi? Tabii ki gelsin!



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License