27 Mart 2009

¡ El Debut !

Pele geçenlerde "Ronaldo ve Robinho'nun ilaç kullanma problemleri var" açıklamasında Maradona'ya da dokundurmadan geçememiş ve 10'un gençler için kötü örnek olduğunu belirtmişti. " Kendisi muhteşem bir oyuncuydu ama başına neler geldiğini hepimiz gördük" demişti.

Maradona ise bu açıklamaya basın mensuplarının sorusu üzerine bugün cevap vermiş :

"qué quieres que te diga, él debutó (perdió la virginidad) con un pibe (con un hombre)".

(size istediğiniz gibi söyleyeyim, kendisi bir erkekle milli oldu.)

2000 yılında ingiliz basınında Pele'nin henüz 14 yaşındayken kendisinden yaşça büyük bir erkek ile cinsel deneyim yaşadığı haberi çıkmış; Pele de bu haberi yalanlamıştı.

Bakalım Pele'nin Maradona'ya cevabı ne olacak? :P

55 Yıl Önce İspanya - Türkiye

Bundan tam 55 yıl önce Türkiye ile İspanya, İsviçre'deki 1954 Dünya Kupası finallerine gidebilmek için de karşı karşıya gelmişlerdi. Bu yolda 3 maç oynanmış, son 2 maç da bu hafta oynanacaklar gibi üst üste oynanmıştı.

Madrid'de oynanan ilk karşılaşmayı İspanya 4-1 gibi farklı bir skorla kazanırken İstanbul'daki maçı ise biz 1-0 kazanmayı başarmıştık. O dönemlerde elemeli maçlarda gol averajına bakıladığı için bir 3.maç oynanması gerekmekteydi.

17 mart 1954 tarihinde Roma Olimpiyat Stadı'nda bu iki takım tur atlayan tarafı belirlemek için tekrar karşılaşılar. Maça İspanyollar hızlı başlayıp öne geçse de Türkiye 2-1 öne geçmeyi başarır. maçın solarına doğru gelen ispanya'nın golüyle karşılaşma 2-2 berabere biter. Yine o zamanlar sonucu belirlemek için penaltı atışları yapılmadığı için kura çekilmesine karar verilir. Bu kurayı ise 10 yaşında Franco Gemma adlı italyan bir çocuk çeker ve Türkiye'yi, hediyelik eşyaları bile hazırlanmış İspanya'nın yerine İsviçre'deki finallere gönderir.

Bu maçlar ile ilgili haber Marca'nın sitesinde yayınlanmış. Herhalde Türk medyası geçmişteki bu güzel maçları unuttu.( Marca haberin finalini ise şöyle yapmış :

Şimdi, 55 yıl sonra, maçın sonucunu belirlemek için Franco Gemma'nınki gibi masum bir el gerekli değil.

Acaba Franco'nun eli hala bizimle mi? Umarım öyledir.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License