24 Aralık 2009

Kelâmıkibar #11

"Even Jesus Christ wasn't liked by everyone. What hope is there for me?"
Jose Mourinho

Fulham - Tottenham Hotspur #1

Fulham geçen hafta Manchester United'ı 3-0 yenerek gazeteler ve internet sitelerinde kendine ayrılan kısmı oldukça genişletti. Yine zorlu bir ekiple karşılaşıyorlar. Harry Redknapp yönetiminde git gide daha fazla forma giren Tottenham deplasmanda puan arayacak. Maç öncesinde blogumuzda adet olduğu üzre biraz bilgi verelim:

● Maçın biletleri şimdiden tükendi.

● Fulham'da Simon Davies, Andy Johnson ve Diomansy Kamara'nın sakatlıkları var fakat oynayıp oynamayacakları henüz belli değil. Ki-Hyeon ise kesin forma giyemeyecek.

● Tottenham'da Ledley King'in sakatlığı var. Bir ihtimal oynayabilecek fakat Harry Redknapp'in dizindeki sakatlıktan dolayı uzun vadede faydalanmak için oynatmak istemeyeceğini düşünüyorum. Onun dışında David Bentley, Carlo Cudicini ve Jonathan Wootgate sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Modric'in de oynayabileceği açıklandı resmi siteden. Özledik vallahi.

● Tottenham ve Fulham 68 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçların 33'ünü Tottenham, 11'ini Fulham kazandı. Bu ezici üstünlüğe rağmen Spurs son 7 maçın yanlızca 1'inden galibiyetle ayrılabildi.

● İngilizlerde boxing day diye bir kavram varmış. Ben yeni öğreniyorum. Chrismas'ın ertesi gününe tekabül ediyormuş ve tatilmiş. Tottenham ve Fulham bu 'boxing day' olarak tabir edilen günde ard arda 3. kez karşılaşıyorlarmış. Bundan önceki iki maç White Hart Lane'de oynanmış. Gelenek haline gelecek sanırım bu maçlar. Ayrıca bu boxing day'de Fulham son 5 yılda sadece bir kez puan alabilmiş, o da 0-0 sona eren Tottenham karşılaşması. Tottenham'da ise durum daha parlak. Son 5 yılda sadece Fulham'a puan kaybetmişler.

● Fulham oynadığı son 8 Londra derbisinden puan çıkarmayı başaramamış. Kazandığı son derbi 2-1 biten Tottenham karşılaşması. Bela mısınız olm?

● Tottenham son 2 Londra derbisini gol atamadan kaybetti. (Chelsea ve Arsenal maçları)
Tottenham en son 2005-2006 sezonunun başında 3 maç arka arkaya gol yememeyi başardı.

● Fulham'ın en golcü ismi 6'sı ligde olmak üzere 10 gol atan Zamora. Onu 5'i ligde olmak üzere 6 golle Dempsey takip ediyor. Tottenham'da ise en golcü isim, aynı zamanda Premier Lig'in en golcü ismi Jermaine Defoe. Ligde 12, toplamda 13 golü var bu sezon. Crouch ise 4'ü ligde olmak üzere 8 golle onun biraz uzağında.

● Tottenham'ın 11'i muhtemelen; Gomes, Assou-Ekotto, Bassong, Dawson, Charlie, Lennon, Huddlestone, Palacios, Kranjcar, Defoe, Crouch. Gel gelelim Assou-Ekotto'nun yerine Gareth Bale'in, Palacios'un yerine de Jermaine Jenas'ın oynayabileceğini düşünüyorum ben.

● Fulham'ın 11'i ise muhtemelen; Schwarzer, Konchesky, Hangeland, Hughes, Paintsil, Duff, Murphy, Baird, Dempsey, Gera, Zamora.

File sırt çiğnetmek?

-Heh işte tam orası ağrıyo.

Dikkat çekici bir şey daha var fotoğrafta, o da arkadaki filin üstündeki koltuk! Fil? Koltuk? Bambaşkaymışsınız.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License