08 Mayıs 2009

Premier Lig düşme hattı

Premier Lig'de son 3 haftaya girilirken, puan durumuna bakıldığında seneye bir alt lige düşme ihtimali olan 5 takım görülüyor. Tabi çok büyük süprizler olması halinde bu sayıyı arttırabiliriz ama sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Düşmemeye oynayan takımlar; Sunderland(35), Hull City(34), Newcastle United(31), Middlesbrough(31), West Bromwich Albion(28).

Önümüzdeki haftadan itibaren fikstüre bakacak olursak;

Bolton - Sunderland
Hull City - Stoke City
Newcastle United - Middlesbrough
WBA - Wigan

Bu haftaki Newcastle - M'boro maçının ne kadar kritik olduğunu söylemeye gerek yok. Yenilenin şansı çok azalır. Berabere biterse iki takımın da şansı çok azalır. Maçın St. James' Park'ta olması hem Magpies için hem de maçı izleyecek olan bizler için bir avantaj. M'boro'nun seyircisinin maça hiçbir şey katmadığını düşünüyorum. Belki de benim izlediğim maçlar öyle denk geldi, bilemem... Her neyse geriye kalan 3 maçtan Sunderland ve WBA'ın işi zor. WBA'nın kurtulma şansı çok zor olsa da, ihtimal olarak göz önüne almak lazım. Hull City ise rakiplerine göre daha kolay bir ekiple oynuyor. Yeri gelmişken söyleyelim, sene başında Stoke City'nin düşecek takımlardan biri olacağını düşünüyordum, ama öyle olmadı. Hafta itibariyle 13. sıradalar.

Bolton - Hull City
Middlesbrough - Aston Villa
Newcastle United - Fulham
WBA - Liverpool
Portsmouth - Sunderland

Az önce WBA'nın az da olsa bir şansının olduğunu söylemiştim. O şans bu haftaya kadar. Liverpool karşısında tutunabileceklerini sanmıyorum. Liverpool'un şampiyon olma şansı var hala. Bakmayın Manchester United'ın maç eksiği olduğuna. Daha Arsenal'le oynayacaklar ve Manchester City ile derbi maçına çıkacaklar. Olmaz demeyin, olabilir. Aston Villa bu saatten sonra ne uzar, ne kısalır bir durumda olduğu için maça rahat çıkacaktır. M'boro için avantaj olmaz bence. Kendi sahalarındalar ama Villa maçı alır, en kötü ihtimalle berabere kalır diyorum ben. Fulham enteresan bir takım. Beklenmedik maçlarda beklenmedik işler yapabiliyorlar. Magpies yine kendi sahasında. Bence 3 ihtimalli bir maç. Portsmouth ikinci yarı ile birlikte düşüşe geçti. Şu an bu saydığımız 5 takımın biraz üstündeler. Buna da 3 ihtimalli diyelim.

Aston Villa - Newcastle United
Blackburn - WBA
Hull City - Manchester United
Sunderland - Chelsea
West Ham - Middlesbrough

En üsttekilerle en alttakilerin kapışacağı bir hafta olacak son hafta. Hull City ve Sunderland ne yapıp edip işi son haftaya bırakmamaya çalışacaktır. WBA bu haftaya girildiğinde düşmeyi garantileyeceği için hakkında konuşmaya gerek yok. Diğer maçlarda da ne olacağını önceden kestirmek zor. Düşmemeye oynayan takımlardaki son hafta psikolojisi kimi zaman yararlı olsa da, ters teptiği zamanlar da azımsanmayacak kadar fazla. Tüm bu yazdıklarımız ışığında bana göre lig sonunda düşen takımlar şöyle sıralanır:

18-Newcastle United
19-Middlesbrough
20-West Bromwich Albion

Tahminlerimin çoğu zaman tutmadığını da bu takımlardan herhangi birini destekleyen arkadaşları rahatlatmak için ekleyeyim.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License