03 Ocak 2010

Premier Lig'de olası transferler (Ocak 2010) #3

Stoke City

Bütçe: Oyuncu satışından gelen parayla artacak.

Gelebilecekler: Andy Carroll (Newcastle United, £4m), Jason Roberts (Blackburn Rovers, James Beattie ile takas), Kenwyne Jones (Sunderland, £10m), Jermaine Pennant (Real Zaragoza, £4m)
Gidebilecekler: James Beattie (Blackburn, takas), Dave Kitson (£2.5m), Andrew Davies (£750,000)

Sunderland

Bütçe: £20m

Gelebilecekler: Maynor Figueroa (Wigan, £6m), Robbie Keane, Michael Dawson, Alan Hutton (Tottenham Hotspur, takas), Adam Johnson (Middlesbrough, £6m), Nathaniel Clyne (Crystal Palace), Marouane Chamakh (Bordeaux, £4m), Kevin-Prince Boateng (£6m, Portsmouth)
Gidebilecekler: Anton Ferdinand (Tottenham Hotspur, takas), Kenwyne Jones (Liverpool, Stoke, Tottenham, £10m), Daryl Murphy (Ipswich veya Hull), David Healy

Tottenham Hotspur

Bütçe: Satışlardan gelecek para ile belli olacak.

Gelebilecekler: David James (Portsmouth, £1m), Sandro (Internacional, £8m), Matthew Upson (West Ham, £12m), Scott Parker (West Ham, £7m), Ryan Babel (Liverpool, takas), Anton Ferdinand (Sunderland, takas), Maynor Figueroa (Wigan, £6m), Kenwyne Jones (Sunderland, £10m)
Gidebilecekler: David Bentley (Atlético Madrid, £8m veya kira), Roman Pavlyuchenko (Liverpool, takas), Alan Hutton (Fulham, Sunderland, £5m veya takas), Robbie Keane (Celtic, Sunderland, £8m veya takas), Michael Dawson (Sunderland, takas)
West Ham United

Bütçe: Satışlardan gelecek para ile belli olacak.

Gelebilecekler: Adrian Mutu (Fiorentina, £5m), Jack Wilshere (Arsenal, kira), bir defans ve bir orta saha oyuncusu

Gidebilecekler: Robert Green (Arsenal, £5m), Scott Parker (Liverpool, Tottenham Hotspur, £7m), Carlton Cole (Arsenal, £10m), Matthew Upson (Man City, Tottenham, £12m)

Wigan Athletic

Bütçe: £1m-5m

Gelebilecekler: Forvet, orta saha oyuncusu ve bir defans

Gidebilecekler: Charles N'Zogbia (Birmingham, £8m), Paul Scharner (Fulham, £2m), Maynor Figueroa (Sunderland, Tottenham, £6m), Ben Watson (QPR, kira), Olivier Kapo (Boulogne, kira), Richard Kingson, Erik Edman (Championship takımları veya yurt dışı)

Wolverhampton Wanderers

Bütçe: £2m + Satışlardan gelecek para

Gelebilecekler: Craig Gardner (Aston Villa, £3m), Lee Carsley (Birmingham City, £500,000)

Gidebilecekler: Matthew Hill, David Jones (Championship takımları)

Premier Lig'de olası transferler (Ocak 2010) #2
Premier Lig'de olası transferler (Ocak 2010) #1

Celtic v Rangers

Bir Old Firm daha sessiz sedasız geldi. Bugün saat 14:30'da oynanacak maç. Rangers bu sene ligde iyi gidiyor. 43 puanla liderler. Celtic ise bir maç eksiğiyle ikinci sırada, 36 puanları var.

Celtic'in FC Seoul'den transferi Ki Sung-Yueng bu maçta oynayabilecek durumda fakat biraz alışması için en iyi ihtimalle yedek kulübesinde oturacaktır diye düşünüyorum. Rangers'ın forveti Kenny Miller cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Defans oyuncusu Madjid Bougherra ise milli takımda olduğu için görev yapamayacak. Nacho Novo ve Sasa Papac'ın hastalıkları sürüyor fakat bu maçta forma giyebilecekler. Kevin Thomson, DaMarcus Beasley ve Steven Naismith maç kadrosunda yer alamayacak diğer isimler. Rangers sakat ve cezalılardan ötürü derbide biraz sıkıntı yaşayacak gibi gözüküyor.

Celtic menejeri Tony Mowbray;
"Rangers kaliteli ve her zaman golü bulabilecek bir forvet hattına sahip. Defansta ise Davie Weir'in tecrübesi sayesinde geçilmesi güç bir savunma yapıyorlar. Çok sayıda deneyimli oyuncuları var, onlara saygı duyuyoruz. Ancak bizim de hücum hattımızda kaliteli oyuncularımız var. Bugün iyi bir maç olacağını düşünüyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum. "

Ranger menejeri Walter Smith;
"Old Firm önceden tahmin edilemeyecek maçlara sahne oluyor, bu da onlardan biri olacak. Son haftalarda gol atmakta sıkıntı çekmiyoruz. Bu özelliğimizi Celtic maçında ortaya koyup koyamayacağımızı göreceğiz. Dünya üzerinde Celtic Park'tan daha zorlu maçlar oynayabileceğimiz bir yer yok. Bu maçlar her zaman şampiyonu belirleyen maçlar olmuştur. Biz içerideki maçı kazanmayı başardık, Celtic bunun tekrarlanmaması için elinden geleni yapacaktır."

Lide oynanan maçlarda Rangers'ın üstünlüğü var. 293 maçın 115'ini Rangers, 96'sını Celtic kazanmış ve 82 maç berabere bitmiş. İskoçya kupasında 46 maç oynamışlar. 22'ye 16 Celtic üstünlüğü var. Lig kupasında ise üstün olan taraf 46 maçta 23'e 21 ile Glasgow Rangers. Toplamda Celtic 139, Rangers 154 maç kazanmış. 92 maç ise berabere bitmiş.

4 Ekim 2009'da oynanan maçı Rangers 2-1 kazanmıştı. Goller Kenny Miller(2)'dan gelirken Celtic adına Aiden McGeady karşılık vermişti. Bu maçta Kenny Miller'ın yokluğu baş ağrıtabilir.

Celtic son 5 maçında 3 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Motherwell, Aberdeen, St. Mirren maçlarını kazanırken Hearts ve Dundee United maçlarını kaybetti. Kendi sahalarında maç başına ortalama 2.4 gol atarken, deplasmanda ortalama 1.9 gol atmışlar. Celtic Park'ta kolay kolay gol yemiyorlar. Bu sezon maç başına ortalama 0.6 gol yemişler. Henüz kendi sahalarında oynadıkları maçta kırmızı kart gören olmamış.

Celtic'in bu sezon en formda golcüsü 8 golle Scott McDonald. Onu 7 golle Georgios Samaras takip ediyor. Aiden McGeady ve Shaun Maloney orta sahadaki önemli gol ayakları.

Rangers ise son 5 maçının hepsini kazandı. Hibernian, Aberdeen, Dundee United, St. Johnstone ve Falkirk'i zorlanmadan geçti. Kendi sahalarında maç başına ortalama 3.2 gol atarken deplasmanda bu rakam 1.8. Gol yollarında pek sıkıntı çekmedikleri aşikar. Kolay kolay gol de yemiyorlar. Kendi sahalarında maç başına ortalama 0.6, deplasmanda ise ortalama 0.7 gol yemişler.

Bu sezon İskoçya liginin gol kralı Kris Boyd olacak gibi duruyor. 19 golle (!) gol krallığında ilk sırada. Kendi takımından takipçisi Kenny Miller'ın 12 golü var. Gol sayısına en büyük katkılardan birini de defans oyuncusu Steven Whittaker'dan gelmiş. 4 golü var bu sezon.

Türkiye'de sokakta gördüğümüz her 10 erkeğin 12'sinin üstünde bir Celtic ürünü olduğu düşünülürse bugün kalpler Celtic Park'ta atacak. Uçakla falan maça gidebileceklerini bile düşünüyorum.

Türkiye'den herhangi bir kanal bu maçı yayınlıyor mu sizce? Doğru tahmin, yayınlamıyor. İnternetten tırım tırım link arayacağız. Bulamayanlar flamboyantstriker@gmail.com adresine bir selam yollasınlar, eğer bulursam yardımcı olmaya çalışırım. Sonuç olarak keyifli bir maç olacak. Bol gollü geçsin, kim kazanırsa kazansın.

Edit: D-smart veriyormuş maçı. Ek$i Sözlük'ten ake sağolsun.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License