07 Temmuz 2008

Luis Aragones


Yeni teknik direktörümüz belli oldu, aslında daha önce belli oldu fakat o dönemler yazmıyordum.
Her neyse hakkında bir kaç soru işareti var;

- Çok yaşlı. Futbolcularla arasındaki yaş uçurumu bir sorun yaratabilir.

- İspanya dışında bir takımda çalışmamış olması. Uzun süren teknik direktörlük döneminde ispanya dı$ına adımını atamamış veya atmamış olması, acaba sorusunu da beraberinde getiriyor. fakat bir de şu yandan bakmak sağlıklı olacaktır sanırım; İspanya Ligi, kime sorarsanız sorun en iyi avrupa ligleri arasında ilk 3'te yer alır. İspanya dışına çıkmıyor fakat, İspanya dediğimiz ülkenin ligi de dünyadaki bir çok ligin ula$amayacağı kaliteye sahip.

- Kalli olayı. Karl Heinz Feldkamp'ın Galatasaray'da yaşadığı ve yaşattığı buhranlı dönemi Fenerbahçe'nin de bu yaşlı teknik direktörle ya$ama olasılığı taraftarları tedirgin ediyor. fakat, Kalli Galatasaray'a geldiğinde senelerdir futboldan uzaktı. Luis Aragones ise Euro 2008'den şampiyon ünvanıyla geliyor.

- Öğrenildiği kadarıyla, yeniliklere açık olmayan bir teknik adammış. Olur da i$ler kötü giderse, aynı şeylerde ısrarcı olması ba$ımızı ağrıtabilir. Açık olmadığı bu yenilikler dil öğrenme konusunu da kapsıyormuş. Tercüman kullanmayı sevmediğini de kendi söyledi, bakalım ne olacak.

- Irkçı söylemleri. Ne söylediğini tam anlamıyla bilmiyorum fakat ırkçılık yapan herkesin futboldan uzak durması en önemli temennilerimden biri olduğu için, kendisi hakkındaki ön yargım her zaman sabit olacak. let s kick racism out of football!

- Zico'dan sonra gelmesi Fenerbahçe'li futbolcular ve kendisi için büyük bir handikap olacak. Çünkü Zico bu takıma çeyrek final oynattığı halde sözleşmesi uzatılmadı. Başka nedenler yüzünden olsa da... Ayrıca Zico'nun esnek ve rahat tavırlarına alışan futbolcular disiplinli bir teknik direktörle neler yaşayacak göreceğiz.

-Alex ve Deivid tarzı oyuncuları sisteminde zorunda kalmadığı sürece düşünmeyen bir yapıya sahipmiş. Alex'in takımın beyni ve kaptanı olduğu düşünülürse transferler şart gibi gözüküyor.

-Kendi teknik kadrosu ile birlikte gelecekmiş. Bu kadronun çok iyi hocalar tarafından kurulu olduğu söyleniyor. Fenerbahçe yönetiminin Zico'nun teknik kadrosundaki ısrarı yüzünden sözleşmesini uzatmadığı düşünülürse tercih sebeplerinden biri de bu olabilir.

Aziz Yıldırım ona çok güveniyor, bekleyip görelim...

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License