08 Temmuz 2008

Luka Modric

Tottenham'ın yeni transferi. Bu çocuk için çok olumlu şeyler söyleniyor. Geleceğin yıldızlarından biri olacağı üzerinde herkes hemfikir. Biraz kariyerinden bahsedecek olursak;
Tottenham Modric'in dördüncü takımı olacak. Tottenham'dan önce Dinamo Zagreb, Zrinjski Mostar ve Inter Zapresic formalarını giydi.

2002 yılında yani henüz 16 yaşındayken Zagreb ekibiyle sözleşme imzaladı. Zagreb genç takımında bir sezon geçirdikten sonra Zrinjski Mostar kulübüne kiralık olarak gönderildi. Zrinjski bilmeyenler için Bosna Hersek birinci liginde mücadele eden bir kulüptür. burda potansiyelini hemen gösterip daha 18 yaşındayken Bosna'da yılın futbolcusu seçildi. İlginçtir ki Bosna ekibinden kulübüne döndükten sonra "Eğer Bosna'da oynayabildiyseniz her yerde oynarsınız" açıklamasını yapmış. Ne demek istediği hakkında en ufak bir fikrim yok.

Sonraki sezonu yine kiralık olarak ama bu kez ülkesinde hatta Zagreb yakınlarındaki Inter zapresic'de geçirdi. Burada sergilediği performansla takımının ikinci olmasına katkı sağladı. Sezon sonunda ise otoriteler onu 2004 yılının gelecek vaad eden hırvat futbolcusu seçti. Zagreb'e döndüğünde bir daha kiraya gitmeyeceği kesindi. Dinamo ondan uzun süre faydalanmak istiyordu ama işler pek istedikleri gibi gitmedi.

Tottenham bu genç yıldızı nisan ayının sonlarına doğru £16.5 milyon karşılığında kadrosuna kattı. Üstelik 6 yıllık sözleşme imzalayarak gelecek planlarının bu çocuk üstünde şekilleneceğini ortaya koydu.

Modric forvet arkasında oynuyor. Oyun kurucu olarak oynamayı sevdiği biliniyor. Her iki ayağını da iyi kullandığı için ortasahanın kanatlarında da ondan faydalanılabilir ama amc de olduğu kadar etkili olacağını sanmam. En önemli özellikleri topsuz alanda çok iyi pozisyon alması ve oyunu iyi okuyup, ona göre gidişatı değiştirebilmesi. Kısaca 10 numara diye tabir edilen bölgedeki oyuncudan ne beklerseniz o.

Bu sene Euro 2008'de başarılı bir grafik çizdi. Umarım Tottenham'a hayırlı olur. Bu arada son resimdeki benzerlik de dikkat çekici.

1 Comment:

Unknown dedi ki...

"Eğer Bosna'da oynayabildiyseniz her yerde oynarsınız" sözü bir hırvat olarak bosna liginde oynamanın ne kadar zor olduğundan bahsediyor. sırf taraftarlar değil, rakip oyuncular da orada hırvatlar'a iyi davranmaz. yani yediği tekmenin sayısı yoktur.
balkanlar'da durum hala böyle.

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License