25 Şubat 2008

Kaptan Mehmet


Anadolu kulüplerinin maddi durumu malumunuz. Bir çoğunun taraftar desteği yok denecek kadar az. İçerideki maçlarını boş tribünlere oynuyorlar, kombine alan yok, forma satışı desen yok... Eğer şehirde zengin biri varsa ve yüreğinden 3-5 kuruş kopuyorsa veriyor. Biraz belediyeler, biraz futbol federasyonu... Kendi yağlarında kavrulmaya çalışıyorlar.

İşte bu durumda bir takımdı Malatyaspor, ve bu takımın golcüsüydü Taner. Bir iki kelimeyle futbolcu gözünden gördük bir de maddi zorluğun ne olduğunu:
"Biz sezon başından beri aynı formalarla maça çıkıyoruz! Hava soğuk, biz kısa kollu formalarla maça çıkıyoruz, ikinci bir formamız yok! Bu ayıpta Malatya'ya yeter! Gemi su aldı, batmak üzere... Battı hatta! Bir tek bacası dışarıda!"
Bu sözler yaklaşık 2-3 ay önceki konuşmasından aklımda kalanlar. Bunları söylerken ki yüzü de aklımda. Gözleri kızarmış, çok üzülüyor takımına belli...

Bir benzeri sahne de Kayseri Erciyesspor - Orduspor maçında meydana geldi. Kaptan Mehmet'in kafası yarılmış, tedavisi yapıldıktan sonra oyuna dönmek için bekliyordu. Dönemezdi. Çünkü formasına bir iki damla kar bulaşmıştı. Yedek kulübesine döndü, forma istedi. Forma yok cevabını alınca yerden aldığı çamuru formasına sürerek, kan lekesini kapattı ve oyuna dahil oldu.

O formaya dökülen kan da, sürülen çamur da o formayı şanlı yapmaya yeter. Fakat bu kulüpleri bu hale düşürenlerin üzerine düşen çamur nasıl silinir?
Kaptan Mehmet ve diğerleri... Bu onurlu mücadelenizde her zaman yanınızdayız!

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License