30 Kasım 2009

Manchester United - Tottenham

Carling Cup çeyrek final karşılaşması yarın Manchester United ile Tottenham arasında Old Trafford'da oynanacak. Geçtiğimiz sezon bu iki takım finalde karşı karşıya gelmişlerdi. Penaltılara giden maçın sonunda kupayı Manchester United kazanmıştı. United'ın penaltılarını Giggs, Tevez, Ronaldo ve Anderson gole çevirmişti. Tottenham'ın penaltılarında ise Corluka atmış O'Hara ve Bentley kaçırmıştı. O'Hara penaltı atışları sonrasında gözyaşlarını tutamamıştı.

Tottenham'ın Manchester United'ı uzun zamandır yenemediğinden bahsetmiştim. En son Old Trafford'ta yaklaşık 20 yıl kadar önce Gary Lineker'in golüyle kazanmışlar.

İki takım şimdiye kadar 170 kez karşılaşmış. Bu maçların 79'unu Manchester, 46'sını Tottenham kazanmış. 45 maç ise berabere bitmiş. Ezici bir üstünlük. United ayrıca son 20 lig+kupa maçında Tottenham'a yenilmiyor. Bu maçların 15'ini kazandılar, geriye kalan 5 maç berabere bitti. Bu istatistik Tottenham'ın 2001'de White Hart Lane'de 3-1 kazandığı maçı kapsamıyor.

Manchester United bu kupayı daha önce 3 kez kazandı. Üçünü de kazanırken takımın başında Sir Alex Ferguson vardı. Ayrıca bu kupada yedikleri son gol geçen sezon yarı finalde Derby'nin attığı goldü.

Tottenham ise son 15 Carling Cup maçında sadece 1 kez yenildi. Bu kupayı 4 kez kazanıp, 3 kez de finalde kaybettiler. Harry Redknapp'in bu kupadaki en büyük başarısı geçen sezon Tottenham ile ikinci olmasıydı.

Peter Crouch 4 golle şimdilik kupanın en fazla gol atan oyuncusu. Bu maçta forma giyer mi bilemiyorum. Harry Redknapp kadroda değişiklik yapmayı düşündüğünü, antremanda çok çalışan isimlere şans verip, bazı oyuncuları dinlendirmek istediğini söylemiş. Kesin olan Ledley King'in bu maçta da oynayamayacağı. Kadrolar yarın netleşir, ona göre bir not düşerim buraya.

Bu arada maçı Kanal A yayınlayacak. Premier Lig'e, Carling Cup'a ve hatta FA Cup'a hasret kalmış arkadaşlar kaçırmasın. Bu güzel ligi şifreli yayınlayanlara da... Neyse bir şey demiyorum. Maç TSİ 22:00'da oynanacak. Yarınki bir diğer karşılaşma Portsmouth ile Aston Villa arasında oynanacak.

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License