28 Kasım 2009

Aston Villa - Tottenham Hotspur

Bildiğiniz gibi geçen hafta Tottenham, Wigan'ı acımasızca 9-1 yendi. Bu hafta ilk 4'e girmek için kazanmaları gereken bir maç var. Biraz istatistik:

Geçtiğimiz sezon iki maç da 1-2 deplasman takımının galibiyetiyle sonuçlandı. Villa Park'ta oynanan maçta Tottenham'ın gollerini Jermaine Jenas ve Darren Bent kaydederken, Aston Villa'nın tek golü Carew'den geldi. Aynı zamanda son beş maçın dördü 2-1 bitmiş. İkide bir aynı şey oluyor yani, iddaa severlere duyurulur.

Harry Redknapp'in Wigan maçındaki kadroyu bozacağını sanmıyorum. Bir Dawson-Bassong değişikliği olabilir. Onun dışında kalede Gomes, geri dörtlüde Assou-Ekotto-Jonathan Woodgate-Michael Dawson-Corluka, orta sahada Kranjcar-Palacios-Huddlestone-Aaron Lennon, forvette ise Crouch-Defoe ikilisiyle sahada olacaktır Tottenham.

Aston Villa'da Downing ilk defa taraftarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Eğer şans verilirse onun için önemli bir maç olacak. Ben oynayacağını düşünmüyorum ama sonradan oyuna dahil olabilir. Aston Villa'dan da şöyle bir kadro bekliyorum: Kalede Friedel, geri dörtlüde Luke Young-Cuellar-Dunne-Warnock, orta sahada Milner-Petrov-Sidwell-Ashley Young, ileri ikilide ise Agbonlahor ve John Carew.

Jermaine Defoe bu sezon 11'i ligde olmak üzere 12 gol kaydetti. Geçen hafta Wigan'a attığı 5 gol onu gol krallığında ilk sıraya taşıdı. En yakın takipçisi Fernando Torres'in 10 golü var. Aston Villa'nın en skorer ismi ise 6'sı ligde olmak üzere 7 golle Agbonlahor. Geçtiğimiz sezon Agbonlahor, Aaron Lennon ve Theo Walcott ilginç bir şekilde karşılaştırılmıştı. Kriter ise hangisinin daha hızlı olduğu konusuydu. Sanırım net bir karara varılamadı. Sadece hızla olmuyor bu işler. Bence içlerinde en iyi dripling atanı Aaron Lennon. Tottenham'ı tutmamın bununla alakası yok, evet. :)

Tottenham'da tahmin edin bakalım kim sakat? Ledley King! Şaşırdınız mı yoksa? Nasıl bir dizi var bu adamın anlamıyorum ki. Sanırım futbola erken veda edecek. Ayrıca kaza geçiren Cudicini ve ayağı kırılan Modric de kadroda yok. Giovani Dos Santos'un ise durumu maç saatinde belli olacak. Şu klişeyi de kullandım ya, gözüm açık gitmem. Zaten Gio iyi durumda olsa bile bu dizilişte Aaron Lennon ile David Bentley'in arasından sıyrılması çok zor. Gönül izlemeyi çok istiyor ama olmuyor. Aston Villa'da ise Bouma ve Davies'in sakatlıkları sürüyor. Collins'in durumu belli değil ama kadro tahminimde yer vermedim ona. Bence oynamayacak.

Aston Villa kendi sahasında Wigan'a yenildiğinden beri kaybetmiyor. O maç 2-0 Wigan galibiyetiyle sona ermiş. Kendi sahalarında son 5 maçtan 13 puan çıkarmışlar. Ayrıca bu maçtan sonra her maçta gol atmayı başarmışlar. Gol demişken Tottenham ligde en fazla gol atan üçüncü takım. En fazla gol atan takım 36 golle Arsenal, onu takip eden Chelsea'nin 33, Tottenham'ın ise 32 golü var. Aston Villa'nın ise 21 gol attığını görüyoruz.

Spurs yediği 18 golle ligin en fazla gol yiyen 12. takımı. Aston Villa ise bu konuda çok başarılı. Bu sezon yedikleri 13 golle en az gol yiyen 3. takım. Hadi en az gol yiyen takımları da sayalım, 8 golle Chelsea ve 12 golle Manchester United. Bağlantılı bir istatistik olarak da, Tottenham yalnızca 2 kez gol yemeden bir maçı bitirmiş. Bu konuda en kötü ikinci rakım. En kötü takım ise 1 kez ile Wolves. Aston Villa ise 3 maçtan gol yemeden ayrılmış. Demek ki gol yediği maçlarda pek fazla gol yememiş. Bu konuda da en başarılı takım 8 maç ile Chelsea. Onu takip eden takımlar ise ilginç. 5'er maçla Birmingham, Stoke City ve Manchester United.

Maç başına gol ortalamasında Tottenham 2.46 gibi bir rakam yakalamış. Geçen haftaki maç 1-0 bitsetdi ne olurdu diye merak ettim ama çok üşendim hesaplamaya. Üşenmeyen biri olursa, bir yorum atarsa sevinirim. Aston Villa'da bu rakam 1.62 olarak gözüküyor.

Tottenham'ın şöyle ilginç bir istatistiği var; bu sezon en fazla direkten dönen şuta satip takım Tottenham. 8 kez top direkten dönmüş. Ayrıca bu sezon Premier Lig'de 6 kez hat-trick yapılmış, bunların 3'ü Tottenham'lı oyunculara ait. Robbie Keane 1 kez, Jermaine Defoe 2 kez hat-trick yapmış. İyi bi' şey tabi.

Crouch forma giymesi halinde sahadaki en uzun boylu futbolcu olacak. En kısa da Tottenham'dan, Aaron Lennon. Lennon demişken bu sezon 6 asistle Tottenham'ın en fazla asist yapan oyuncusu olduğunu da ekleyelim. Aston Villa'da ise James Milner 6 asistle takımının asist kralı.

Son olarak Aston Villa'nın bu sezon kendi sahasında ortalama 36591 kişiye oynadığını belirtelim. Villa Park'ın kapasitesi 42783.

Tottenham iyi bir şeyler yaptığı haftalardan sonra mutlaka puan kaybeder. Ben yine öyle olmasını bekliyorum. Tabii ki kazansa çok iyi olur ama, Tottenham'dan bahsediyoruz. :) Fenerbahçe maçıyla çakıştığı için izleyemeyeceğim Tottenham'ın maçını ama torrente düşerse maç izleyip bir yorum yapmayı düşünüyorum. İyi bayramlar, iyi hafta sonları efendim.

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License