07 Mart 2009

Kocaelispor - Eskişehirspor

Yolları ayrılan iki 'eski' kardeş. Dostluk vardı bu iki takım arasında. Ne olduysa geçen sene oldu. İnternet üzerinde başlayan tartışmalar, 'bu dostluk internetten kurulmadı ki, internetten bozulsun.' temennisiyle biraz hararetini kaybetti. Bank Asya 1. Lig'de ilk Kocaelispor Eskişehirspor maçı Eskişehir'de oynandı. Deplasmana takımını desteklemeye giden Kocaelisporlular iyi karşılansalar da, maç içinde olanlara anlam veremediler. Kocaelispor aleyhine tezahüratlar vardı. Tek bir ses olarak yükselmese de azımsanmayacak kadar çoktular...
Daha sonra sıra Kocaeli'deki maça geldi. Eskişehirsporlular da bir zorlukla karşılaşmadan stada girdi. Sanırım 7. dakikada Antalya tezahüratının yapılmasına sinirlendiler ve 16. dakikada Bursaspor lehine bağırdılar. Kocaelispor ile Bursaspor'un durumu mağlum. Ortam iyice gerildi. Daha sonra Eskişehirsporlu arkadaşlar koltukları kırmaya ve atmaya başladı. Kocaelispor taraftarı bu görüntüyü gördükten sonra bile "I love you Es Es" tezahüratı yaptı.
Maç bitti. Kocaelispor yenmişti diye hatırlıyorum. Maç çıkışında gördüğüm Eskişehirsporlular, daha doğrusu adını unuttuğum bir taraftar grubu, Kocaelispor'a küfür ediyorlardı. En güzel cevabı önümdeki arkadaş verdi. Es Eslilerin bekletildiği bölgedeki tellere yaklaşıp, atkısını açarak "Biz sizlerle değil, gerçek Eskişehirsporlularla kardeşiz" dedi. Fakat bu tarihten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Daha sonra kardeşlik adı verdikleri bu dostluk bitti.
O günden sonra İsmetpaşa'da oynanacak ilk maç. Kocaelispor deplasmanda aldığı puanların üstüne evinde 3 puan çıkarma peşinde. Futbolcular inanmış gibi gözüküyor. Tribün açısından bakarsak, ben geçmiş günlerin hatırına dostça geçeceğine inanıyorum. Herkes karşı takıma bulaşmadan kendi takımını desteklemeye çalışacaktır.
Pivot Santrafor'la bir aksilik olmazsa tribünden takip edeceğiz karşılaşmayı. Keyifli bir karşılaşma olsun.

Not: Konu hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yorumlarıyla belirtirlerse, biz de öğreniriz. Gerekirse edit bile yaparız. Valla lan!

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License