13 Aralık 2008

El Clásico'ya doğru

Bu sene çılgın atan Barcelona ile Real Madrid Nou Camp'ta karşı karşıya geliyor. Barcelona, ligdeki ilk maçı kaybetmesinin ardından çok iyi bir form grafiği yakaladı bu sezon. Avrupa'da ve La Liga'da tozu dumana katıyor adeta. La Liga'da geride kalan 14 maçta 44 gol atıp kalelerinde sadece 9 gol gördüler. Real Madrid ise 33 gol atıp 24 gol yedi.

Real madrid'in Camp Nou' da Barcelona'yı durdurabilmesi çok zor olacak. Sakatlıklar Los Galacticos'un belini büktü. Hafta içinde "Camp Nou' da Barcelona'yı yenmemiz imkansız" diyen Schüster ile yollar ayrıldı ve takımın başına Sevilla ile 2 uefa şampiyonluğu yaşayan Juande Ramos getirildi. Sevilla' dan sonra gittiği Tottenham'da başarılı bir dönem geçirememişti. Ayrıca Ramos'un daha önceleri Barcelona'nın B takımını da çalıştırmışlığı var.

Real'de en önemli gol ayağı yine Raúl. Real Madrid'de sevdiğim pek az şeyden birisi de bu adam. Barcelona karşısına çıktığı 33 El Clasico maçında 15 gol atmayı başarmış. Bu akşam Camp Nou'da bir süpriz olacaksa Madrid adına en önemli rolü Raúl oynar. Tabi Barcelonalı oyuncuların becerileri de önemli.
Son olarak bir not: Ligde oynanan son 10 maçın 3'ünü Barça kazanırken 1 maç berabere bitmiş. ve Barcelona'nın rakibi karşısındaki son galibiyeti 2005-2006 sezonunda Santiago Bernabeu'daki 0-3 lük skor ile kendilerini madridli taraftaralara alkışlattıkları maç.

2 Yorum yapın!:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
of course it is a impossible mission if a team plays with an ultra-defensive style...
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

kolpa dedi ki...

hola, fue imposible. hasta al minuto 83, madrid han resistado bien.

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License