23 Ağustos 2008

Fenerbahçe - Gaziantepspor

Süper lig nihayet başlıyor. Fenerbahçe açılışı Antep'te yapacak. Bu maç serilerden birinin mutlaka bozulacağı bir karşılaşma olacak. Bildiğiniz gibi Sarı Kanaryalar son 4 sezondur açılış maçlarını kazanamıyor. Fakat bir de şu var ki, son 7 sezonda Gaziantepspor'u her maçta yenmişiz. İnşallah şeytanın bacağını kırar, lige galibiyetle başlarız.

Bu maçta takımların ortak rakibi sıcaklar olacak. 39 dereceyi bulan sıcaklar maç her ne kadar 21.45'de yapılacak olsa da futbolcuları bunaltacaktır. Oyunun zaman zaman durdurulup, futbolcuların su içme ihtiyaçlarının giderilmesi için izin verilmesi doğru bir hareket olacaktır. Geçtiğimiz sezon bunun örneklerini görmüştük.

Fenerbahçe kafilesi; Volkan Demirel, Volkan Babacan, Gökhan, Lugano, Önder, Edu, Yasin, R.Carlos, Maldonado, Emre, Kazım, Burak, Uğur, Gürhan, İlhan, Alex, Semih ve Güiza'dan oluşturulmuş. Fark edeceğiniz üzere Selçuk yok. Yerine oynaması muhtemel isimler Maldonado ve Emre. Emre'nin ufak bir sakatlığı vardı sanırım. En büyük aday Maldonado gibi gözüküyor. Geçen sene alışma dönemiydi vs. gibi şeyler söylemişti. Bakalım bu sene alışabildi mi Şilili. Şunu anlaması lazım. Orta sahayı geçmeden, iki stoperin arasına girerek ön libero olunmaz.

Aziz Yıldırım'ın Gaziantep'e gönderdiği oyuncuları geri çağırması ve Kemal'i Kocaelispor'a vermesi, Antep'li futbolcuları hırslandırmıştır diye tahmin ediyorum. Bu maçı izleme fırsatı bulabilirsem Andre Roberto Da Silva (BETO)'yı daha bir dikkatle izleyeceğim. Sezon başında bir hayli iddialı konuşuyordu. Umarım bu iddiasını bir sonraki haftaya saklar.

Güiza'nın golle başlaması, onun bundan sonraki performansını fazlasıyla etkileyecektir. O yüzden bu maçta gol atsın, yapsın gol sevincini. Alex oynadığı mevkide daha fazla alan bulabiliyor. Yaratıcı gücünü daha fazla sergileyebiliyor fakat, orta sahanın bütün yükü ön liberoya biniyor. Bu maçın da farklı olacağını düşünmüyorum. Semih en çok güvendiğim isimlerden biri. Gerçekten göz kamaştırıyor.

Hayırlısıyla gidip, yenip, gelelim...

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License