09 Temmuz 2008

Güiza'nın bonsevis bedeli

Güiza ismi çıktığından beri tartışılan konu. Yöentim bugün açıklamayı yaptı. Güiza 14 milyon Euro'ya Fenerbahçeli oldu.
Yüksek bonservis bedeli dediğimizde aklımıza gelen bir kaç isim var. Mario Jardel, Ariel Ortega, Nicolas Anelka...
Jardel Galatasaray'a bedavaya katılmadı. O da geldiğinde gol kralıydı ama Portekiz'in. Porto da oynayıp da Portekiz'de gol kralı olmak çok büyük bir mesele değil bence. Tamam futbolculuğunu tartışmıyorum ama ne Portekiz ligi çok üstün bir lig, ne de Porto ligin vasat bir takımı... Her neyse, Galatasaray'ın ödediği bonservis bedeli 16 milyon Euro. Yanlımıyorsam bu transfer 2000 yılında gerçekleşti, yanılıyorsam düzeltiniz.
Bir diğer yüksek bonservisli ismimiz, Nicolas Anelka. Kariyerini ve yeteneklerini tartışmaya gerek yok. Fenerbahçe'ye 2006 yılında 12 milyon Euro'ya transfer edildi.
Biraz da güncel transferlere bakalım. Örneğin Trabzonspor'un transferi Gökhan Ünal. 6 milyon Euro bonservis bedeliyle bordo mavililere katıldı. Değer mi göreceğiz ama benim ciddi kuşkularım var.
Diyeceğim şudur. İspanya Ligi gol kralını kimse size bedavaya vermez. Hem de bu gol kralı dediğimiz adam, İspanya'nın orta sınıf takımlarından biri olan Mallorca'da, hiç penaltı atmadan gol kralı oldu. Umarım faydalı bir transfer olur ve hedeflerimize ulaşmamızda yardımcı olur.

0 Yorum yapın!:

Yorum Gönder | Feed



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License