14 Ağustos 2009

Komik şeyler sizi

Yönetim bilet fiyatları konusunda açıklama yapmış. Bir de başlığı büyük harflerle atmışlar. Kızmış beyefendiler. Neymiş, bilet fiyatlarına zam azmış da bir şeyler... Yahu Allah'tan korkun be! Boş tribünlere oynamaktan bıkmadınız mı? Bize kalan şu kadardı da, bu kadara çıktı. 6 lira zam yaptık demeye getirmişler. Birader 55 lira bilet fiyatı bu ülke şartlarında adamı ayakta götürmektir. Nedir sizin amacınız?

Bu seneki manzarayı şimdiden söyliyim: Migros tribünü derbi maçlar dışında bomboş. Önemsiz maçlarda da kombine sahipleri dışında kimse olmayacak tribünde. Yönetim bu paragöz zihniyetten kurtulmadığı sürece bu hep böyle olacak.

'Bize gelişi 3 lira!' tarzı açıklamalarla taraftarı uyutmaya çalışın siz. Artık mide bulandırmaya başladınız.

Harry'den haber var!


Transferle ilgili ilk ağızdan bir açıklama.

Tottenham 2009/2010

İki gün sonra sezonu açıyor Tottenham. Hem de dişli bir rakibe karşı. Liverpool ile Manchester United'la yaşadığımız sorunu yaşamıyoruz ama sonuçta Liverpool ilk 4'ün favorileri arasında. Her zaman olduğu gibi... Maç White Hart Lane'de.

Maçı değil de genel olarak Tottenham'dan bahsetmek gerekirse; transfer döneminde, neredeyse her transfer döneminde olduğu gibi, yine forvet aldık. Takımın defansının ortası felç. Ledley King ve Jonathan Wootgate sakat, Michael Dawson futbolcu değil. Bu bölgeye Newcastle United'tan Bassong transfer edildi. Bassong'un Magpies'den kalma bir cezası vardı. İlk maçta oynayamayacak diye düşünülüyordu ama ne olduğunu anlamayamasam da ilk maçta oynayabileceği açıklandı. İyi de oldu. Sebastien benim için kapalı bir kutu. Siyah beyazlıların maçlarını izledim daha önce ama dikkatimi çekmemiş. Tanıyan, bilen arkadaşlar varsa bi' yorum ışıldatıversinler.

Beklerde ise o kadar sıkıntı yok. Sol tarafta Gareth Bale ve Assou-Ekotto ikilisini izleyeceğiz. Bale demişken Milan bu kepçe arkadaş için teklif yapmaya hazırlanıyormuş. Harry Redknapp'in gözde oyuncularından biri değil. Hatta her fırsatta Ekotto'yu oynatmayı yeğliyor ki Ekotto'yu beğenmediğimi daha önce defalarca söyledim. Bence kalması lazım. Sağ tarafta ise Corluka, Alan Hutton ve Pascal Chimbonda var. Corluka formda olduğu sürece Hutton ve Chimbo'nun ondan formayı kapması zor gözüküyor. Öncelikli olarak Corluka'nın alternatifi Pascal'dır tabi. Eğer Vedran defansın ortasında değerlendirilirse o zaman işler değişebilir tabi.

Orta sahanın ortasında Palacios-Jenas-Huddlestone-O'Hara 4'lüsünden ikisini izleyeceğiz. Gençler de var tabii ki ama yetenekli oldukları halde fazla şans bulabileceklerini sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla Jenas'ın taliplileri var. Bir ara Mourinho da onu takip ettiğini açıklamıştı ama pek bi gelişme olmadı. Bu sefer Premier Lig'den bir kaç kulüp ilgileniyormuş. Satılacağını sanmıyorum ama belli de olmaz. Harry Redknapp hazırlık maçlarında Huddlestone'ı defans olarak oynatmayı denedi. "1.88 boyu ve güçlü fiziğiyle o bölgede fiziksel olarak bir sorun yaşamaz lakin, eğer sık olarak bu mevkide oynarsa yapacağı hatalarla takımını birkaç maçta yakabilir. Daha önce bu tip örnekleri görmüştük. Eğer 'orda da oynayabilsin, lazım olursa defansta oynatırız.' deniliyorsa güzel bir düşünce." demiştim sözlükte. Hala da bu düşüncemin arkasındayım. Genel olarak orta sahanın ortasında Jenas-Palacios ikilisi oynayacaktır. Hazırlık maçlarında Robbie Keane'i o bölgede denemek gibi fantastik bir düşünceye kapılmıştı Harry. Bir maçlık bir şeydi, vazgeçti. İyi yaptı iyi... Bu arada orta sahanın ortası için düşünülen bir isim daha var ama henüz teklif yapılmamış Redknapp'in söylediğine göre. O isim de Sissokko. Daha sonraki postta geleceğiz bu konuya. Bir de Adel Taarabt var, genç Fransız. Onun da artık yavaş yavaş şans bulması gerekiyor. Kaliteli bir futbolcu.

Sağ kanatta geçen sezon olağanüstü bir performans gösteren Aaron Lennon var. Bu sezon kaldığı yerden devam ederse Bentley'e yedek kulübesinde daha çok maç izletir. Bentley demişken geçtiğimiz günlerde alkollü araba kullanırken kaza yaptı. Hocasını kızdırdı bu hareketiyle. Resmi siteden bir açıklama yapmış:

"I should like to apologise to my club and the supporters for my actions which led to my car accident last night and my subsequent charge. It was wholly unacceptable and I fully appreciate that as a professional footballer I have a duty to behave in a reputable and responsible manner. I am thankful that nobody was injured in the accident. This has been a wake-up call for me both personally and professionally. "

Ben severim Bentley'i. Bir yedek için pahalı bir oyuncu olsa da takımda kalmasını isterim. Kimsenin zarar görmemiş olması sevindirici. Devam edelim... Sağ kanat için bir diğer alternatif de geçen sezonu kiralık olarak geçiren Giovani Dos Santos. Tam mevkisi sağ kanat olmasa da Tottenham'ın dizilişinde kendine kanatlarda şans bulabilir. Bu transfer döneminde ismi çokça anıldı. Hatta bir dönem Beşiktaş'a gideceği de söylendi ama Tottenham taraftarı onu adam gibi izlemeden yollamak istemiyor. Bu sezon şansını iyi kullanması lazım. Sol kanat Tottenham'ın her zaman kanayan yarası oldu. Modric'i izleyeceğiz orda ki, ondan bir kanat oyuncusu performansı beklenmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum hala. İyi topçudur o ayrı. Yedeği ise Danny Rose olacak gibi görünüyor. Yazın milli takım açısından önemli işlere imza attı ama finalde elendiler. Bir diğer alternatif O'Hara. Bence hep üçüncü alternatif olarak kalsın oralarda bir yerde. Böylesi daha güzel.

Gelelim forvet hattına. Redknapp eski öğrencilerini takıma katmaya devam ediyor. Son olarak Crouch'u kattı Tottenham'a. Darren Bent twitter'daki açıklamalarının da yardımıyla takımdan ayrıldı. Forvet hattı şimdilik, Pavlyuchenko-Defoe-Robbie Keane-Crouch'tan oluşuyor. Tabii ki rotasyon olacaktır fakat esas ikiliden birinin Jermaine Defoe olacağından eminim. Milli takımla gösterdiği başarılı performans da bunu kanıtlıyor. Yanında da Keane Crouch ikilisinden biri oynar. Pavlyuchenko'ya forma şimdilik yedek kulübesinden daha uzakta görünüyor.

Kaleden bahsetmeyi unutmuşum ama aslında söylenecek çok fazla bir şey yok. Genellikle Gomes koruyacaktır kaleyi. Cudicini ise zaman zaman şans bulacaktır. Üçüncü kaleci olarak Ben Alnwick Rezerv takımla maçlara çıkacaktır.

Tottenham geçen sezondan daha iyi bir başlangıç yaparsa lige ilk 6'ya girme şansı yüksek. Bazen işler istenildiği gibi gitmiyor. Umarım başarılı bir sezon geçiririz. Vira Bismillah...



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License