25 Mart 2009

Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final # 2




Villarreal - Arsenal
Man. United - Porto
Liverpool - Chelsea
Barcelona - Bayern

Kimlerin çeyrek finalist olacağını tahminimden sonra, çeyrek final eşleşmelerini de bir postta tahmin etmeye çalışmıştım. Bu sefer pek başarlı olamasam da Villarreal - Arsenal eşleşmesini teselli armağanı olarak bilmeyi başardım. Yine turu kimler atlar; bir değerlendirme yapalım:

en kolay kurayı man united çekmiş. bence. fazla zorlanmadan çeyrek finalist olurlar. Barcelona da Bayern karşısında favori turu geçen taraf olma konusunda. Villarreal ise 2006'daki yarı final karşılaşmalarının ardından tekrar Arsenal ile oynayacak. o zaman hatırlanacağı üzere, 2. maçta Riquelme 90. dakikada penaltı kaçırarak takımının elenmesine sebep olmuştu. Bu sefer Riquelme yok, Arsenal de o Arsenal değil ama bence Arsenal turu geçer.

Liverpool ile Chelsea ise 2005'te bu yana 5 yılda 4 kez karşılaşacaklar. 2004-2005 sezonunda yarı finalde liverpool deplasmanda 0-0 lık skorun ardından anfield'da 1-0 kazanarak finale yükselmiş ve istanbul'da kupayı kaldırmıştı. 2006-2007 de ise tekrar yarı finalde karşılaştılar. 1-0 biten iki mçaın ardından anfield'daki penaltı atışları sonrası Liverpool, Atina yolunu tuttu ama 2005 teki rakibi milan'a kaptırdı kupayı. 2007-2008 sezonu yarı finalinde de tur atlama sırası Chelsea deydi. 1-1 biten iki maç sonrası Stamford Bridge' de uzatmalar sonrası moskovadaki finale adını yazdırdı ama manchester united'a kaybetti. Bu sefer çeyrek finalde karşılaşıyorlar. ilk maç 8 nisan'da Anfield Road'da. Turu geçen taraf umarız ki Liverpool olur :)



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License