26 Ocak 2010

Messi vs. C. Ronaldo


Messi ve C. Ronaldo futbol olarak karşılaştrılan en önemli 2 futbolcu. Ronaldo mu yoksa Messi mi daha iyi tartışmaları daha C. Ronaldo ingiltere'den oynarken başlamıştı. Bunun cevabını da Roma'daki finalde Messi verdi ya neyse.
"İkisi de aynı ligde oynamıyor, bilemeyiz" diyenler vardı. Ronaldo'nun Real Madrid'e transferi ise bu durumu da ortadan kaldırdı artık. Ligin ilk yarısı Ronaldo Zaman zaman attığı gollerle takımı taşısa da 94 milyon avroluk bir performans sergileyip Messi ve Barcelonası seviyesinde bir etki bırakamadı.
Futbolları karşılaştırıla dursun bu hafta C. ronaldo'nun Malaga maçında gördüğü kırmızı kart başka tartışmaların başlamasına yol açtı. Rakibinin de burnu kırıldı bu arada.Geçen hafta oynanan Barça- Sevilla maçında da benzer bir hareketi Messi yapmış ve o pozisyonda rakibi sarı kart ile cezalandırılmıştı. Bu olayı gündeme taşıyanlar da AS ve Marca gazeteleri. Zidane, Kaka gibi ismlerin ağzından da Ronaldo'nun böyle bir şeyi yapacak gaddarlıkta olmadığına dair açıklamaları var. AS'taki yoruma göre de bu olayı emsal gösterip Ronaldo'nun Rizaor deplasmanında oynamasını sağlamak. ASlında bu biraz hayali olmuş.

Bu bağlantıdaki video izlenirse iki olay arasındaki fark açıkça görülebilir bence. Ha, Ronaldo da tabi ki rakibinin burnu kırılsın istememiştir o ayrı da sanki Messi'ye göre çok daha çabuk ve toleranssız davranmış.


Edit notu: Pennearabiata da Aynı olaya değinilmiş. Görmemişim, oradan da bakabilirsiniz olaya.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License