15 Nisan 2008

Julius Aghahowa Kayserispor'da!


O bir CM efsanesi. Tsigalko ve Todorov'u gün yüzüyle adam gibi izleyememiştik ama onu izledik ve yine izleyeceğiz! Hem de Türkiye'de! Dün bahsetmiştim Kayserispor'un transfer atağından. Bugün netlik kazandı, daha doğrusu isimler belli oldu. İlk ismimiz Julius Aghahowa!

Julius Aghahowa kimdir?
Championship Manager'dan yeterince tanıyoruz ama bir hatırlatma yapalım. 12 Şubat 1982 Nijerya doğumlu. 1.79 boyun
da. Insurance, Esperance, Shakhtar Donetsk'te oynadı. Şu an Wigan Athletic forması giyiyor. CM'nin scouting hatalarından biri. Eğer öyle olmasaydı şimdi kendisini Real Madrid, Barcelona veya Milan'da oynarken görürdük. Premier Lig'e adım attı fakat tutunamadı.

Diğer isim ise
Salomon Olembe. Onu pek tanımıyorum.

Souleymane Youla


Beşiktaş'tan apar topar ayrılmıştı. İyi oynamıyordu, seyirci baskısını falan bahane etti. Fransa'nın Lille takımını tercih etti. İsabet olmuş efendim. Nitekim kendisi bu sezon oynadığı 15 maçta hiç gol atamadı. Takımındaki defans oyuncularının bazılarının istatistikleri; Nicolas Plestan 23 maç 2 gol, Staphan Lichsteiner 30 maç 4 gol, Franck Beria 33 maç 1 gol, Peter Franquart 14 maç 1 gol... Sanırım bir yerlerde yanlışlık var. Takımın forvetlerinin attığı gol sayısı toplam 9! Defanslar ise 8 gol atmış. Oldu olacak orta sahayı da söyliyim; 18 gol!

'The Perfect One'


Tottenham'ın başına Martin Jol'dan sonra geçen Juande Ramos, takımda neleri değiştirdiğini şöyle anlattı: "Öncelikle takımda 'dokunulmaz' olarak görülen kişileri değiştirdim. Basın tarafından eleştiri alsam da iyi çalışan herkesin bu formayı giyebileceğini gösterdim. Benden önce yaptıkları hiç bir şeyi yaptırmadım veya devam ettirmedim. Eğer bir sahada idman yapıyorlar ve sahayı belli bir kapıdan terk ediyorlarsa, başka bir sahada antreman yapıp onları farklı bir kapıdan yolladık. Futbolcuların programlarını, yeme içme programlarını da değiştirdim. Önceki her şeyi unutmalarını ve hiç olmamış gibi davranmalarını istedim."
Böyle köklü değişiklikler için büyük bir zamana ihtiyaç vardı. Zaten bu sezondan umut kesildiği için çalışmalarını gelecek sezona göre planladı sanıyorum. Araya bir de kupa sıkıştırıp 9 senelik hasrete son verince gelecek sezon için umutlu olmamak elde değil.

Ryan Giggs


Yaşayan futbol efsanelerinden biri. Muhteşem sol ayağı ve zekasıyla taraflı tarafsız herkesi kendine hayran bıraktı. Futbolu ne zaman bırakacağı sorusuna; "Futbolu bırakmam için bir kaç sebebim olabilir. Bu işten zevk alamazsam, vücudum el vermezse ya da performansım çok düşerse... Bu kriterlerden biri sağlandığında hiç düşünmem futbolu bırakırım. Ama şu an iyi performans gösteriyorum ve çok büyük keyif alıyorum. Futbol yaşamımdan sonra belki menejerliği düşünebilirim ama şimdilik sadece futbol oynamaya odaklandım. Takımımla bir sezon daha sözleşmem var. Olur da futbolu bırakmak zorunda kalırsam, kariyerimi kimseninkiyle değişmem." dedi. Performansı çok alt düzeye inmediği sürece bırakmamalı bence. Manchester United efsanelerinden biri o. Başka bir takımda oynamadı çünkü. Yeteneğine hayranım.

Torres finalde Barcelona'yı istiyor.


Liverpool'un İspanyol yıldızı yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Liginde kendilerini zor karşılaşmaların beklediğini zöyledi. Öncelikle Chelsea maçına odaklanmaları gerektiğini belirten El Nino, turu atlamaları durumunda Barcelona ile eşleşmelek istediğini söyledi. Barcelona - Manchester United maçı hakkında; "Heyecan verici bir maç olacak. İki taraf da atak futbol oynamayı seviyor. Lige baktığınız zaman Manchester pek fazla puan kaybetmedi. Şampiyonlar liginde galip gelmeleri gereken maçları hiç bir zorluk yaşamadan kazandılar. Barcelona ile eşleşmek bizim için ideal bir durum olur. Öncelikle Chelsea maçına odaklanmalıyız, zor bir maç olacak." dedi.

Louis Van Gaal


Galatasaray'ın teknik direktör adaylarından biri. Sayfalarca not tutan tenik direktör ekolünden geliyor. Hatta öyle ki takımı gol attığında notlar elinde, yedek kulübesinden fırlayıp bir kaç saniye sevindikten sonra notlarına birşeyler ekleyerek yedek kulübesine döndüğünü bilirim. Tam bir taktisyen. AZ Alkmaar'ın kısıtlı kadrosuyla yaptıkları ortada. Lig TV'nin haberine göre koyu bir Galatasaraylıymış. Zaten olmasa şaşardım, Fenerbahçe istese koyu bir Fenerli, Beşiktaş istese doğuştan Kartal olacaktı. Galatasaray ile şimdilik 1 kez görüştüğünü, onun da tanışma amaçlı olduğunu söylemiş.

Louis Van Gaal kimdir?

8 Ağustos 1951 Hollanda doğumlu. Ahım şahım bir futbolculuk kariyeri olmasa da teknik direktör olarak iyi yerlere geldi. Hocalık kariyerine futbola başladığı yer olan Ajax'ta başladı. 6 sene çalıştıktan sonra Barcelona'ya geçiş yaptı. 3 yıllık Barcelona macerasına 2 yıl Hollanda milli takımında görev alarak ara veren Van Gaal, tekrar Barcelona'ya döndü. Dönüşü uzun sürmedi(1 yıl) ve AZ Alkmaar'ın başına geçti. Hala da orda fakat sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License