10 Mayıs 2009

Keep Off The Grass

"Fenerbahçe - Galatasaray maçı 19 Mayıs'ta İnönü'de."

Her iki takım taraftarına eşit sayıda yer ayırılacak. Amaç son derbinin kötü repütasyonunu silip "Fair Play" ruhunu ihya etmek mi 19 Mayıs'a renk getirmek mi bilinmez. İki seçenek de samimiyet olarak fazlasıyla eğreti duruyor.

Velev ki fikirde toz pembe gözüken bu kardeşlik organizasyonun zikirde faydaları-zararları da tartışılır o ayrı.


Elim ve vahimi ise maçın BJK İnönü Stadı'na verilmesi. Ortada bir zorunluluk yok iken maçın oynanabileceği bir çok stad mevcutken İnönü tercihini bir Galatasaray taraftarı olarak Beşiktaş taraftarına hakaret addediyorum. Dostluk maçı da olsa, bayram maçı da olsa, paf maçı da olsa, 6 yaş altı maçı da olsa Beşiktaş kapalısını Galatasaray ve Fenerbahçe tribününe bırakmak hangi dahi yetkili mercilerin ürünüdür. Akabinde çıkacak olaylara biber gazı-panzer-gaz bombası triosuyla müdahale edip tribün terörü yaftasını yapıştıracak yetkili mercilerin tabii ki.


Evet, kuvvetle muhtemel Gs-Bjk-Fb taraftar gruplarının 19 Mayıs'a binaen oto kontrolleriyle maçta ve stad dışında tatsız birşey yaşanmayacaktır.

Velhasıl bu ülkede insanlar için futbolun ekmek-su, İnönü'nün, Samiyen'in, Saracoglu'nun yuva olduğunu bilmemek,bu raddede yangına körükle gidebilmek için ne raddede kör olmak gerekir...



 
^

Powered by BloggerFlamboyant Striker by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License